Caracterizarea generala a intreprinderii si profilul ei

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.64

nivel: Facultate

Conducerea si organizarea societatii se asigura conform Legii nr.31/1990 si in baza Statutului astfel:
-Adunarea generala a actionarilor
-Consiliul de administratie
-Comitetul de directie.

Organul suprem de conducere este Adunarea generala a actionarilor care se constituie din totalitatea actionarilor.Adunarea generala ordinara a actionarilor se intruneste cel [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caracterizarea generala a intreprinderii si profilul ei

Conducerea si organizarea societatii se asigura conform Legii nr.31/1990 si in baza Statutului astfel:
-Adunarea generala a actionarilor
-Consiliul de administratie
-Comitetul de directie.

Organul suprem de conducere este Adunarea generala a actionarilor care se constituie din totalitatea actionarilor.Adunarea generala ordinara a actionarilor se intruneste cel putin odata pe an in cel mult 3 luni de la incheierea exercitiului financiar pentru a putea analiza si aproba bilantul si contul de profit si pierdere.

Adunarea generala extraordinara se intruneste ori de cate ori este nevoie, la convocarea Consiliului de administratie.Societatea pe actiuni este administrata de unul sau mai multi administratori. Cand sunt mai multi administratori ei constituie un Consiliu de administratie.

Consiliul de administratie poate delega o parte din puterile sale unui comitet de directie compus din membrii alesi dintre administratori.
Presedintele Consiliului de administratie este si directorul general, in care calitate conduce si Comitetul de directie.Numirea functionarilor societatii se face de catre Consiliul de administratie care poate revoca oricand si persoanele numite in Comitetul de directie.

Administratorii nu vor putea, fara aprobarea adunarii generale, sa incheie contracte care servesc obiectului societatii, pe un pret ce depaseste in total sau in parte 1/10 din capitalul social, daca in statut nu se prevede altfel.

Consiliul de administratie se intruneste ori de cate ori este necesar, anuntandu-se in prealabil; locul, data, ora si ordinea de zi.
La societatile cu raspundere limitata (S.R.L.) persoanele nominalizate in actele de constituire raspund in limita marimii aportului de capital adus de fiecare in parte.

Societatea S.C. Viva S.R.L. este condusa de catre un singur administrator desemnat in urma adunarii generale a actionarilor in persoana domnului Vinter Ioan care detine 50 % din capitalul social.

Pentru cunoasterea fenomenelor economice financiare, sociale, a legaturilor cauzale dintre ele, apare necesara analiza activitatii economice ca metoda de cunoastere.

Orice unitate, indiferente de profilul, dimensiunea si spatiul socio-economic in care activeaza trebuie sa-si probeze permanent viabilitatea, capacitatea de concurenta si adaptare, performantele economico-financiare.

Analiza apare ca instrument indispensabil in procesul cunoasterii in orice domeniu al activitatii umane bazat pe descompunerea unui obiect sau fenomen in partile sale componente, stabilirea factorilor care le genereaza, a legilor formarii si desfasurarii lor ceea ce constituie suportul formularii deciziilor privind activitatea viitoare.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.