Caracterizarea generala a institutiilor publice

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Creditele bugetare ale acestor institutii publice si a celor din subordine sunt stabilite de ordonatorul de credite ierarhic superior si de comun acord cu Ministerul Finantelor Publice in corpul ordonatorilor principali de credite.La partea de venituri intalnim "alocatii de la bugetul X", iar la cheltuieli sumele alocate sunt defalcate dupa criteriul economic al clasificatiei bugetare. In cazul in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caracterizarea generala a institutiilor publice

Creditele bugetare ale acestor institutii publice si a celor din subordine sunt stabilite de ordonatorul de credite ierarhic superior si de comun acord cu Ministerul Finantelor Publice in corpul ordonatorilor principali de credite.La partea de venituri intalnim "alocatii de la bugetul X", iar la cheltuieli sumele alocate sunt defalcate dupa criteriul economic al clasificatiei bugetare. In cazul in care aceste institutii incaseaza venituri, acestea vor fi virate integral la bugetul de la care sunt finantate.

b) Institutii publice finantate din venituri proprii si subventii acordate din bugetul de stat din bugetele fondurilor speciale, sau din bugetele locale.Majoritatea institutiilor publice se incadreaza in aceasta categorie. Subventiile primite (care apar la partea de venituri) vin in completarea veniturilor proprii obtinute din activitatile specifice desfasurate. Ordonatorul de credite superior stabileste cuantumul subventiei, dar nu si destinatia acesteia (cheltuieli materiale, cheltuieli de personal, etc.) Conducatorul institutiei face defalcarea tuturor veniturilor (venituri proprii plus subventii) pe categorii de cheltuieli, urmand ca bugetul sa fie vizat de ordonatorul superior.

c) Institutii publice finantate integral din venituri proprii (autofinantate). Sunt similare institutiilor publice prezentate anterior, cu diferenta ca acestea nu beneficiaza de nici o subventie de la ordonatorul superior de credite.Institutia nu este autonoma cata vreme este in subordinea unui ordonator de credite superior, iar bugetul propriu trebuie vizat de ordonatorul superior.

d) Institutii publice finantate din credite externe sau fonduri nerambursabile. Fondurile externe rambursabile sau nerambursabile de care beneficiaza institutiile publice din tara noastra vin, cel mai adesea, in completarea alocatiilor de la bugetul de stat si a veniturilor proprii ale institutiilor respective.V. Un alt criteriu de clasificare a institutiilor publice este domeniul in care isi manifesta autoritatea. Distingem, astfel:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.