Caracterizarea Parintelui Trandafir

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.81

nivel: Gimnaziu

Acesta este caracterizat direct atat de catre narator, de alte personaje, iar faptele, relatiile cu celelalte personaje si numele constituie puncte de reper in caracterizarea indirecta.
Inca de la inceputul textului este caracterizat direct de catre narator, modalitate prin care ni se ofera informatii legate de statutul social si de originea sa : preot in satul natal, Butucani ; unul dintre[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caracterizarea Parintelui Trandafir

Acesta este caracterizat direct atat de catre narator, de alte personaje, iar faptele, relatiile cu celelalte personaje si numele constituie puncte de reper in caracterizarea indirecta.
Inca de la inceputul textului este caracterizat direct de catre narator, modalitate prin care ni se ofera informatii legate de statutul social si de originea sa : preot in satul natal, Butucani ; unul dintre cei doi copii ai dascalului Pintilie.

Portretul moral este realizat prin mai multe procedee indirecte. Faptele si felul sau de a vorbi sunt dovada unui model de virtute : om priceput, calculat, deoarece ,,vorbeste drept si cumpanit'' si nu in ultimul rand un om citit : ,,a invatat multa carte''. Totusi, preotul este prea direct cu enoriasii si de aceea are de suferit, fiind mutat din satul natal in Saraceni.

Trasaturile sale de caracter sunt completate de atitudinea pe care o adopta fata de saraceneni. Astfel, da dovada de ambitie si perseverenta in incercarile de a-i schimba prin mai multe metode : predica, sfatul, batjocura, ocara, dar fara nici un rezultat. Se dovedeste a fi un om perseverent si de aceea isi duce pana la capat obiectivul prin puterea exemplului personal. Caracterizarea prin nume constituie o alta metoda indirecta, vorbele sale fiind considerate la inceput de saraceneni o pierdere de vreme, tandalitura, fiind astfel poreclit ,,Popa Tanda''.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.