Caracterizarea Japoniei

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.89

nivel: Liceu

Ea este nevoita sa importe masiv materii prime de baza ca: petrol , minereu de fier, carbune cocsficabil, bauita
(2,3)Japonia este o tara mononationala. Ea face parte din tarile cu deficit natural (-0,1% pe an), asemanator cu cel din tarile europene de unde deducem faptul ca tipul de reproducere ce reprezinta aceasta tara este cel modern. Avind o populatie de 127,4 mln. Loc si deficit natur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caracterizarea Japoniei

Ea este nevoita sa importe masiv materii prime de baza ca: petrol , minereu de fier, carbune cocsficabil, bauita
(2,3)Japonia este o tara mononationala. Ea face parte din tarile cu deficit natural (-0,1% pe an), asemanator cu cel din tarile europene de unde deducem faptul ca tipul de reproducere ce reprezinta aceasta tara este cel modern. Avind o populatie de 127,4 mln. Loc si deficit natural , o importanta deosebita in retinerea cresterii populatiei a avut politica demografica promovata de catre stat , precum si nivelul avansat de dezvoltare a medicinei , gradul inalt de dezvoltare .

Japonia detine primul loc in lume dupa durata medie de viata a populatiei precum si a populatiei active ce constitue circa 53% , ce este un avantaj pentru economia tarii. Avantaj al populatiei care predomina in japonia sunt resursele umane de munca inalt calificate si disciplinate, ce-i ofera posibilitatea de a dezvolta ce mai moderne ramuri industriale . Aceasta se datoreaza in mare masura si faptului ca Japonia are o cultura bogata , cu valoroase traditii nationale , care constitue o parte componenta a modului de trai.

(4,5)Japonia are un relief predominant muntos (84 % impreuna cu dealurile)fiind un dezavantaj pentru repartia economie si populatiei. Cimpiile, fiind mai favorabile in domeniul repartiei economiei si populatie , sunt situate de-a lungul litoralului , ocupind 15% din suprafata teritoriului. Clima este tropicala in arhipelagul insulelor Ryukyu (sud-vest), subtropicala in Kyushu (nord de Ryukyu) si temperat in restul teritoriului cu nuante determinante de relief, prezenta oceanului si actiunea musonilor. Astfel , avantjul aceste clime este ca in vest precipitatiile sunt mai bogate toamna si iarna , pe cind in este ele cad mai ales vara.

Iar prezenta musonilor este un dezavantaj deoarece , la schimbarea directiei musonului , sunt frecvente vinturile uraganice , taifunurile , care se abat asuptra insulelor cu efecte dezastruoase in regiunile litorale. Riurile , scurte , in mare parte cu regim montan de scuregere, nu sunt navigabile , in schimb sunt folosite pe larg in irigatie si in productia de energie electrica ieftine . O importanta mare pentru Japonia au conditiile agroclimatice favorabile , care permit in regiunele subtropicale si tropicale din sud de a obtine cite doua recolte pe an de orez , legume si alte culturi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.