Caracterizarea Indiei

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.97

nivel: Liceu

Avantaj al amplasarii economic-geografice este iesirea larga la oceanul Indian , in care este present cai comerciale maritime de importanta mondiala, ceea ce joaca un rol mare in mentinerea legaturilor comerciale atit cu tarile din orient , cit si cu cele din Occident.
Sub aspect etnic , india este o tara multinational. Avind un tip de reproducere traditional, India are o populatie in conti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caracterizarea Indiei

Avantaj al amplasarii economic-geografice este iesirea larga la oceanul Indian , in care este present cai comerciale maritime de importanta mondiala, ceea ce joaca un rol mare in mentinerea legaturilor comerciale atit cu tarile din orient , cit si cu cele din Occident.
Sub aspect etnic , india este o tara multinational. Avind un tip de reproducere traditional, India are o populatie in continua crestere,la moment fiind de 1.129.8 mln loc , putem deduce ca india se confrunta cu problem demografice majore.

Cresterea vertiginoasa a populatiei conduce la agravarea unor astfel de problem social economice cum ar fi : problema alimentara , somajul, asigurarea cu locuinte si obiecte de menire sociala , problema ecologica etc. Problemele create de suprapopulare duce ca india sa promoveze o politica de stagnare a populatiei insa ea este lenta si neregulata . Spre exemplu China a adoptat politica copilului unic ceea ce a ajutat mai mult la stagnare populatiei decit metodele india ce isi axeaza politica pe responsabilitatea individuala , prin centre de informare asupra contraceptiei , care a avut un putin rezultat in zonele rurale.

Conditiile de relief si cele agroclimatice sunt destul de favorabile pentru viata si activitatea economica a populatiei Indiei. Cea mai mare parte a indiei este situate pe Cimpia Indo-Gagetice sip e Podisul Deccan. La coastele onceanice se intend lanturi de munti denudate . Toate aceste unitati de relief favorizeaza valorificarea Agricola a teritoriului , constructia obiectelor industrial si a cailor de comunicatie. India este situate in cea mai mare parte in zonele subtropicala si tropical musonica , iar sudul - in zona subecuatoriala .

Avantaj al acestei clime este faptul ca regimul termin permite de a practica cultura plantelor in jur si de a obtine cite 2-3 recolte pe an de pe acelasi teren, fapt ce are o deosebita importanta pentru un stat cu o populatie imensa cum este India. Resursele subsolului sunt si ele la rind bogate si variate , 80% din rezervele carbunelui superior pe teritoriul indiei seunt concentrate in nord-est - In bazinul Damodar. Iar din combustibili precum petrolul si gazelle naturale sunt si ele prezente inca din perioada coloniala , in nord-estul tarii. India dispune de resurse metalifere bogate , indeosebi de minereu de fier si mangan.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.