Caracteristicile si performantele traductoarelor

5x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.96

nivel: Facultate

Relatia (1.1) poate fi exprimata analitic sau poate fi data grafic printr-o curba trasata cu perechile de valori (x , y).
Caracteristica y = f(x) reda dependenta I-E sub forma ideala deoarece, in realitate, in timpul functionarii traductorului, simultan cu marimea de masurat x, se exercita atat efectele marimilor perturbatoare externe n321...,,,,ξξξξ cat si a celor interne r321.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caracteristicile si performantele traductoarelor

Relatia (1.1) poate fi exprimata analitic sau poate fi data grafic printr-o curba trasata cu perechile de valori (x , y).
Caracteristica y = f(x) reda dependenta I-E sub forma ideala deoarece, in realitate, in timpul functionarii traductorului, simultan cu marimea de masurat x, se exercita atat efectele marimilor perturbatoare externe n321...,,,,ξξξξ cat si a celor interne r321...,,,,νννν care determina modificari nedorite ale caracteristicii statice ideale.

In afara acestor perturbatii (nedorite), asupra traductorului intervin si marimile de reglaj, notate prin . Aceste reglaje servesc la obtinerea unor caracteristici adecvate domeniului de variatie al marimii de masurat in conditii reale de functionare a traductorului. Tinand seama de toate marimile care pot conditiona functionarea traductorului, acesta se poate reprezenta printr-o schema functionala restransa, ilustrata in figura 1.1.Este important de observat ca erorile sunt generate de variatiile marimilor perturbatoare si nu de valorile lor absolute, care daca ar ramane constante ar putea fi luate in considerare ca atare in expresia caracteristicii.

Modul in care marimile perturbatoare influenteaza iesirea , admitand ca variatiile lor sunt mici, se pune in evidenta prin dezvoltarea in serie Taylor a functiei (2.1) cu neglijarea termenilor corespunzatori derivatelor de ordin superior. Se obtine:Cu cat sensibilitatea utila va fi mai mare, iar sensibilitatile parazite vor fi mai mici, cu atat caracteristica reala a traductorului va fi mai apropiata de cea ideala (1.1)

Daca sensibilitatile parazite au valori ridicate se impune introducerea unor dispozitive de compensare automata.
Prin conceptie (proiectare) si constructie, traductoarele se realizeaza astfel incat marimile de influenta (perturbatoare) sa determine efecte minime si deci , sa se poata considera valabila caracteristica statica ideala y = f(x) in limitele unei erori tolerate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.