Caracteristici ale intreprinzatorilor

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.60

nivel: Facultate

O categorie sunt intreprinzatorii statici si marginali. Acestia sunt specialisti cu studii tehnice care au in general aptitudini de comunicare scazute si conduc afacerea ca pe o familie nedelegand autoritatea (paternalisti).Acestia folosesc surse reduse de capital, strategii restranse de marketing si vand in general singuri marfurile firmei. O alta categorie, intreprinzatorii dinamici sunt cei[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caracteristici ale intreprinzatorilor

O categorie sunt intreprinzatorii statici si marginali. Acestia sunt specialisti cu studii tehnice care au in general aptitudini de comunicare scazute si conduc afacerea ca pe o familie nedelegand autoritatea (paternalisti).Acestia folosesc surse reduse de capital, strategii restranse de marketing si vand in general singuri marfurile firmei. O alta categorie, intreprinzatorii dinamici sunt cei care cauta sa-si suplimenteze studiile in domeniul economic si/ sau juridic, deleaga autoritatea, evita paternalismul, folosesc tehnici de marketing si de vanzari variate, au mai multe surse de capital si fac planificari pe termen lung.

Unii intreprinzatori lucreaza in echipe antreprenoriale care se formeaza prin asocierea mai multor persoane cu o varietate de insusiri manageriale, cu o experiena diversificata si se regasesc in special in firmele care folosesc tehnologii avansate. Specialistul american John Miner a clasificat intreprinzatorii in 4 tipuri identificind pentru fiecare din ele caracteristici si elemente specifice. Intreprinzatorul performant personal, care aloca foarte mult timp afacerii, crede puternic in propria persoana si in ceea ce face, incearca sa se documenteze cat mai mult despre afacerea pe care o deruleaza si poseda o viziune ampla asupra afacerii pe care o implementeaza.

Acest intreprinzator are reactii rapide fata de schimbarile mediului, o capacitate mare de rezolvare a problemelor, pune accent pe flexibilitatea organizarii firmei si se descurca bine in conditii de criza.Intreprinzatorul supervanzator (supercomerciant) este mereu preocupat sa vanda, se concentreaza asupra a ceea ce vinde si cum vinde, nu renunta niciodata sa vanda, apeleaza la altii pentru a dirija afacerile curente ale firmei si pune accent pe relatiile umane si pe munca in echipa.

Intreprinzatorul manager poseda calitati si pregatire manageriala apreciabila, ii place sa conduca proprii salariati, de aceea se straduieste sa dezvolte o firma de dimensiuni cat mai mari, aloca timp si resurse pentru convingerea propriilor clienti sa cumpere produsele firmei sale, incurajeaza personalul sa-si construiasca o cariera in cadrul companiei si pune accent pe formarea unei culturi organizationale specifice firmei si pe eliminarea diferentelor culturale.

Intreprinzatorul expert(generator de idei) poseda suficiente cunostiinte intr-un domeniu pentru a fi considerat expert, detine "libertatea" de a inova si de a-si implementa propriile idei, atrage persone cu calitati complementare lui, pentru finalizarea noilor idei, isi consacra energia obtinerii sprijinului pentru implementarea ideii noi si isi cristalizeaza o viziune asupra afacerii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.