Caracteristici ale economiei deschise

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Tarile mai puyin dezvoltate, cu dotare tehnica redusa Asi cu multa mana de lucru necalificata tind sa exporte materii prime Asi produse agricole Asi sa importe produse cu un inalt grad de prelucrare. Tarile dezvoltate, care au mulyi muncitori necalificayi, dar Asi o abundenya de capital, tind sa exporte bunuri manufacturate cum ar fi textilele, incalyamintea Asi sa importe produse electronice. Tar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caracteristici ale economiei deschise

Tarile mai puyin dezvoltate, cu dotare tehnica redusa Asi cu multa mana de lucru necalificata tind sa exporte materii prime Asi produse agricole Asi sa importe produse cu un inalt grad de prelucrare. Tarile dezvoltate, care au mulyi muncitori necalificayi, dar Asi o abundenya de capital, tind sa exporte bunuri manufacturate cum ar fi textilele, incalyamintea Asi sa importe produse electronice. Tarile dezvoltate care au multa mana de lucru calificata, tind sa exporte produse mai sofisticate cum ar fi: bunuri de capital, computere, servicii de inalta tehnologie.

Balanya comerciala a unei yari este diferenya dintre exporturile Asi importurile ei.
Un surplus comercial (exporturile depaAsesc importurile) implica o balanya comerciala pozitiva. Un deficit comercial (importurile depaAsesc exporturile) implica o balanyaa comerciala negativa. Nu este necesar ca balanya comerciala a unei yari sa fie echilibrata in fiecare an. Cand balanya comerciala nu este echilibrata, trebuie finanyata diferenya prin cumpararea sau vanzarea de creanye financiare.

O yara care inregistreaza un surplus comercial produce mai mult decat consuma Asi obyine creanye financiare asupra altei yari (care au datorii financiare catre yari straine).
O yara care-Asi desfaAsoara activitatea cu un deficit comercial, consuma Asi investeAste mai mult decat produce Asi-Asi cheltuieAste singura creanyele (este un imprumut de la straini pentru a-Asi finanya cheltuielile).

Orice entitate economica se confrunta cu constrangeri bugetare. Ideea de baza din spatele restricyiei bugetare este ca un individ, o gospodarie, o firma sau un guvern nu pot sa cheltuiasca nici o unitate monetara fara a o finanya intr-un fel. Fondurile utilizate trebuie sa fie egale cu sursele de astfel de fonduri. Acest principiu se aplica tuturor entitayilor economice, deci Asi statelor. O nayiune nu poate cumpara bunuri Asi servicii de la alta nayiune fara a da ceva in schimb, in afara de cazul cand este vorba de transferuri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.