Caracteristica si importanta ISO pentru organizatiile publice

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.88

nivel: Facultate

Anual, Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) publica peste o mie de noi standarde ISO. Gama de standarde ISO este foarte mare, vizind domenii si problematici variate si, mai nou, iau amploare certificarile privind sanatatea si securitatea in munca, securitatea informationala sau siguranta alimentarii.Ca urmare a dezvoltarii economice globale, organizatiile au fost supuse unei multi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caracteristica si importanta ISO pentru organizatiile publice

Anual, Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) publica peste o mie de noi standarde ISO. Gama de standarde ISO este foarte mare, vizind domenii si problematici variate si, mai nou, iau amploare certificarile privind sanatatea si securitatea in munca, securitatea informationala sau siguranta alimentarii.Ca urmare a dezvoltarii economice globale, organizatiile au fost supuse unei multitudini de riscuri provenite atit din mediul extern, cit si din cel intern, asa ca a aparut necesitatea dezvoltarii unor "criterii de referinta generale" pentru a se putea pune in practica sisteme de management performant in domeniul calitatii produselor/serviciilor, mediului sau sanatatii si securitatii ocupationale.

In prezent, standardele de referinta pentru sistemele de management mai sus mentionate sunt:
OHSAS 18001 - pentru sanatate si securitate ocupationala (OHSAS - Occupational Health and Safety Assessement Health)
Adoptarea unui management integrat bazat pe toate cele trei sisteme ar fi solutia optima pentru o organizatie pentru a putea preveni si acoperi cit mai bine tipurile de riscuri cu care se confrunta.
Sistem integrat de management nu inseamna numai calitate-mediu-OHSAS;

alaturi de cele 3 sisteme de management consacrate pot fi integrate cu succes si altele, si anume: eficienta energetica, responsabilitatea sociala, securitatea informatiei sau siguranta alimentului. [6]
Necesitatea implementarii unui sistem de responsabilitate sociala in organizatiile publice din Republica Moldova reiese din urmatoarele avantaje:Republica Moldova este in prezent o tara in curs de dezvoltare si ramane in continuare o nevoie de a sprijini economia si regla activitatea de standardizare pentru a satisface cererea tot mai mare de piata si societatea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.