Caprioara din vis

3x puncte

categorie: Romana

nota: 8.81

nivel: Liceu

In opera ‘’In mijlocul lupilor’’ de Vasile Voiculescu apare brusc un element misterios,inexplicabil care perturba ordinea fireasca a realitatii stranind nelinistea personajelor care incearca sa inteleaga ce se intampla.

In acest text ne este relatata o intamplare din tineretea naratorului,de pe cand era judecator de pace al unui ocol rural si ca a avut de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caprioara din vis

In opera ‘’In mijlocul lupilor’’ de Vasile Voiculescu apare brusc un element misterios,inexplicabil care perturba ordinea fireasca a realitatii stranind nelinistea personajelor care incearca sa inteleaga ce se intampla.

In acest text ne este relatata o intamplare din tineretea naratorului,de pe cand era judecator de pace al unui ocol rural si ca a avut de-a face cu o persoana ciudata,un om interesant ce starnea curiozitatea de a afla cat mai multe despre el. Acest om era Luparul.

Totul incepe in noaptea de Sf. Andre,cand Luparul si naratorul pleaca impreuna intr-un loc pentru ca Luparul sa-i arate povestitorului mestesugul sau la lupi,mestesug ce consta in capacitatea acestuia de a se intelege cu lupii si de a trai impreuna cu acestia.Naratorul asista la o scena care ii marcheaza viata,caci Luparul chiar avea puterea de a se intelege cu lupii,ba chiar si de a ii stapani.Pe parcursul reprezentatiei pe care o face Luparul,naratorul este buimacit si la un momentdat cade din copacul crenguros in care era suit impreuna cu Luparul,insa Luparul il scapa de lupi ca printr-o minune.A doua zi totul parea ca un vis,insa durerea de glezna ii confirma ca a fost realitate.

Posibilitatea de a gasi doua explicatii celor intamplate,ca a fost vis sau realitate ,demonstreaza caracterul fantastic al operei.Vasile Voiculescu ,autorul unui text fictional este subiectiv,in sensul ca din opera sa se poate desprinde viziunea proprie asupra lumii.

Tema operei ‘’In mijlocul lupilor’’ o reprezinta puterile supranaturale ale omului,ca orice opera fantastica are o tema si un limbaj specific care o diferentiaza de toate celelalte opere.Literatura este deschisa interpretarilor multiple,in primul rand datorita faptului ca ni se ofera un punct de vedere subiectiv asupra realitatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.