Capitalul intreprinderii

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.38

nivel: Facultate

Prin aducerea de noi aporturi de catre vechii actionari sau asociati. In aceasta situatie, pe de o parte societatea trebuie sa emita un nr de actiuni noi, iar pe de alta parte, datorita unor aporturi, creste averea societatii. Noile actiuni se emit la pret de emisiune care este mai mare decat valoarea nominala. Diferenta dintre pretul de emisiune, mai mare, si valoarea nominala, mai mica se numes[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Capitalul intreprinderii

Prin aducerea de noi aporturi de catre vechii actionari sau asociati. In aceasta situatie, pe de o parte societatea trebuie sa emita un nr de actiuni noi, iar pe de alta parte, datorita unor aporturi, creste averea societatii. Noile actiuni se emit la pret de emisiune care este mai mare decat valoarea nominala. Diferenta dintre pretul de emisiune, mai mare, si valoarea nominala, mai mica se numeste prima legata de capital.

Prin operatii interne. In aceasta situatie, societetea dispune de surse pe care le utilizeaza pt majorarea cap social. Fiind vorba de o majorare "in acte" , fara ca actionarii sa aduca noi aporturi, averea reala a socuetatii nu se modifica.Prin conversia obligatiunilor in actiuni.

In acest caz societatea a primit anterior un imprumut pe baza de obligatiuni, iar la scadenta, cu acordul creditorului sau, in locul restituirii sumei, creditorul devine actionar la societarte.
Cai de diminuare a capitalului social:1 .Prin retragerea actionarilor sau asociatilor care solicita restituirea aporturilor proprii aduse anterior.

2. Prin acoperirea pierderilor precedente: se recurge la diminuarea cap social pt acoperirea pierderii, atunci cand nu exista alte surse de acoperire a acesteia.3. Prin rascumpararea de la actionari si anularea actiunilor proprii. Daca la constituirea cap social societatea a vandut actionarilor actiunile proprii, primind de la acestia o suma de bani, acum, societatea primeste actiunile inapoi si restituirea actionarilor sumele de bani.

Contabilitatea cheltuielilor.Chel constitui diminuari ale beneficiilor economice, inreg pe parcursul ex contabil sub forma de iesiri sau scaderi ale valorilor activelor sau cresteri ale datoriilor, care se concretizeaza in reduceri ale capit propriu, altele decat cele rezultate din distribyirea acestora catre actionari.

Chel sunt recunoscute in contul de rezultate atunci cand a avut loc o scadere a beneficiilor economice viitoare, aferente diminuarii unui activ sau diminuarii unei datorii, modificare ce poate fi evaluata in mod credibil.Conturile de chelt, prin fct lor contabila, sunt asimilate conturilor de A. Aceste conturi se debiteaza cu valoarea chelt efectuate si se crediteaza la repartizarea acestora in contul de profit si pierdere. La sf perioadei de gestiune ele nu prezinta sold.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.