Capitalism contra capitalism

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.74

nivel: Facultate

Aceste participari incrucisate duc la crearea unei adevarate retele de interese, la formarea unei comunitati industrial-financiare, situatie care are cel putin trei urmari favorabile. In primul rand bancherii vor fi cat se poate de preocupati de dezvoltarea pe termen lung a intreprinderilor de care sunt legati de multa vreme si pentru multa vreme. Contrar speculatorilor de bursa care cer in fiecar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Capitalism contra capitalism

Aceste participari incrucisate duc la crearea unei adevarate retele de interese, la formarea unei comunitati industrial-financiare, situatie care are cel putin trei urmari favorabile. In primul rand bancherii vor fi cat se poate de preocupati de dezvoltarea pe termen lung a intreprinderilor de care sunt legati de multa vreme si pentru multa vreme. Contrar speculatorilor de bursa care cer in fiecare trimestru rezultate superioare cu orice pret, bancile germane mizeaza pe durata.

A doua urmare favorabila se refera la stabilitatea principalilor actionari care constituie un factor de securitate si de garantie pt gestionari. Conducatorii societatilor nu traiesc sub amenintarea ofertelor publice de achizitionare, ei pot sa se dedice in exclusivitate administrarii intreprinderii. Acest lucru reprezinta unul dintre factorii principali de competitivitate ai economiei germane. Ultima urmare reliefeaza existenta unei retele de interese incrucisate, foarte stransa si foarte greu de infiltrat din exterior. Ea face ca economia sa nu fie dirijata, ci coordonata.

In esenta modelul renan continua sa fie , din punct de vedere financiar,inchis, dar solid, economia germana gasind in el stabilitatea necesara dezvoltarii pe termen lung. O alta caracteristica a modelului renan este disciplina sociala, care presupune impartirea responsabilitatilor. Aceasta coresponsabilitate exista la toate nivelurile intreprinderii. In varful acesteia exista doua instante-cheie: directoratul, insarcinat cu gestionarea propriu-zisa, si consiliul de supraveghere, avand misiunea de a superviza actiunile directoratului. La aceasta impartire, in varf i se adauga o coresponsabilitate cu personalul, ce se exercita prin intermediul consiliului de intreprindere.

O astfel de organizare intareste sentimentul de apartenenta, care face din intreprindere o adevarata comunitate de interese. Devine esential pentru intreprindere ca toti cei ce o compun sa aplice aceleasi reguli ale jocului si sa impartaseasca idei si identitati care sa faca posibila o judecata comuna si o mobilizare spontana. Cu o astfel de coresponsabilitate societatea germana este mult mai egalitara deoarece renumerarile salariatilor germani sunt printre cele mai ridicate din lume si sunt ,mult mai omogene.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.