Capacitatea de M-ca

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

Factorii care determina sau conditioneaza capacitatea de munca se pot grupa in : factori biofiziologici; factori psihologici; factori economico - sociali si tehnologici.

Factorii biofiziologici conditioneaza capacitatea de munca din interiorul organismului uman, si anume:varsta, sexul,continutul si organizarea alimentatiei, care sa corespunda necesitatii de energie, care sa respecte[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Capacitatea de M-ca

Factorii care determina sau conditioneaza capacitatea de munca se pot grupa in : factori biofiziologici; factori psihologici; factori economico - sociali si tehnologici.

Factorii biofiziologici conditioneaza capacitatea de munca din interiorul organismului uman, si anume:varsta, sexul,continutul si organizarea alimentatiei, care sa corespunda necesitatii de energie, care sa respecte care sa asigure principiile asigurarii confortului alimentar, iar in cele din urma sa dea buna dispozitie de m-ca in absenta senzatiei de foame. Un alt element este starea de sanatate prin care se intelege absenta unei boli si bunastarea ansamblului fizic, psihic si social. Din acest pct de vedere boala este un dezechilibru al starii de functionare a organismului

Factorii psihologici determina sau conditioneaza capacitatea de munca sub raportul laturii personalitatii omului, ca de exemplu: aptitudini, temperament, motivatie.

Factorii economico - sociali si tehnologici conditioneaza capacitatea de munca actionand din exterior, acestia reprezentand indeosebi conditiile in care se valorifica posibilitatile organismului uman, ca de exemplu: nivelul de cultura generala si pregatire profesionala, organizarea ergonomica a muncii, ambianta fizica si psihosociala a muncii.
Cunoasterea si evaluarea cat mai precisa a factorilor care determina capacitatea de munca, precum si evidentierea modului de interactiune a acestora, constituie una din problemele de baza ale cercetarii ergonomice.


Dinamica capacitatii de munca
Capacitatea de munca variaza in cursul unei zile si a unei saptamani de lucru, atat de la o zi la alta, cat si de la un schimb de lucru la altul. Aceasta impune organizarea regimului de munca si odihna astfel incat sa se preintampine acumularea de oboseala ca urmare a refacerii incomplete zilnice a potentialului functional al organismului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.