Cand alegi un tel, tinteste Luna

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.85

nivel: Liceu

Daca doriti sa construiti o casa, trebuie sa faceti un proiect.
Daca doriti sa faceti afaceri, trebuie sa pregatiti un plan de marketing.Daca doriti sa faceti o calatorie trebuie sa stabiliti un itinerar.Daca doriti sa atingeti o performanta sportiva trebuie sa urmariti un program de antrenament.Este adevarat ca uneori un individ deosebit de dotat (si/sau norocos) poate sa obtina rezultate[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cand alegi un tel, tinteste Luna

Daca doriti sa construiti o casa, trebuie sa faceti un proiect.
Daca doriti sa faceti afaceri, trebuie sa pregatiti un plan de marketing.Daca doriti sa faceti o calatorie trebuie sa stabiliti un itinerar.Daca doriti sa atingeti o performanta sportiva trebuie sa urmariti un program de antrenament.Este adevarat ca uneori un individ deosebit de dotat (si/sau norocos) poate sa obtina rezultate "improvizand". Totusi nici un proiect complex nu a fost dus la bun sfirsit fara o atenta programare prealabila. Pe de alta parte este suficient sa privim in jur pentru a constata care pot fi rezultatele unei proaste planificari.

Nu este de mirare deci, ca si in ceea ce priveste obiectivele personale o planificare atenta mareste cu mult sansa de a reusi.
S-au scris sute de carti in ceea ce priveste "arta" succesului. indeosebi profetii "visului american" propun in mod constant "retete" care nu sunt altceva decat variante ale unui algoritm destul de simplu:
1. a hotari care este obiectivul;
2. a face un plan pentru atingerea acestui obiectiv;

3. a pune "la lucru" toate competentele, ambitia si rabdarea necesare pentru indeplinirea acestui plan.
Formulei acesteia pe care multi o considera aproape "perfecta" eu i-as adauga, la punctul 4 - flexibilitatea de a schimba la nevoie planul. Desigur se pune intrebarea: "Daca lucrurile sunt asa de simple, de ce atunci oamenii de succes sunt asa de putini?"

In realitate se pare ca "profetii succesului" nu iau in considerare faptul ca de obicei problemele cele mai mari nu apar atunci cand se urmareste atingerea unui obiectiv, ci in etapa premergatoare, cand se incearca stabilirea, alegerea obiectivului respectiv. Pentru cea mai mare parte dintre noi sarcina de a stabili obiective personale se dovedeste extrem de grea. De ce?

In primul rand pentru ca atunci cand ne gandim la stabilirea unui obiectiv trebuie de fapt sa luam hotarari importante despre ceea ce efectiv vom face cu viata noastra, si aceasta determina desigur conotatii care nu pot fi infruntate cu usurinta.A doua problema consta in aceea ca libertatea de care dispunem face intotdeauna mai grea alegerea. in ultima instanta alegerea unui obiectiv inseamna un proces de analiza prin care renuntam la o multime de alte posibilitati. Pentru foarte multi dintre noi acest proces de selectie determina inconfort psihic, angoasa si in cazuri extreme chiar o "paralizie" volitionala. in fine, pentru ca suntem in mod constant bombardati de informatii, ne este destul de greu sa judecam "la rece".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.