Cancerul bucal

1x punct

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

1. Factori de risc
Utilizarea tutunului este principalul factor de risc in cancerul bucal. Studiile au aratat ca cel putin 75% dintre cei diagnosticati cu cancer bucal au fost sau sunt consumatori de tutun. Dintre acestia, cei care abuzeaza de alcool au cu 15% mai multe sanse de a face cancer bucal. Varsta si expunerea prelungita la radiatii sau soare sunt factori care contribue la apar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cancerul bucal

1. Factori de risc
Utilizarea tutunului este principalul factor de risc in cancerul bucal. Studiile au aratat ca cel putin 75% dintre cei diagnosticati cu cancer bucal au fost sau sunt consumatori de tutun. Dintre acestia, cei care abuzeaza de alcool au cu 15% mai multe sanse de a face cancer bucal. Varsta si expunerea prelungita la radiatii sau soare sunt factori care contribue la aparitia cancerului bucal.

2. Semne si simptome
Din pacate, in stadiul initial, cancerul bucal poate sa treaca neobservat. Cancerul bucal poate sa para o afta obisnuita, un herpes sau o decolorare a tesutului. Din fericire, dentistul dvs isi poate da seama daca o leziune este canceroasa. Daca aveti orice leziune in gura sau pe buze care nu se vindeca in 2 saptamani, sau daca va e greu sa inghititi pe o perioada mai mare de timp, este foarte important sa mergeti la dentist imediat.

3. Tratament
Daca dentistul dvs gaseste ceva suspect in gura dvs, el ar putea sa indeparteze tesutul lezat, dar cel mai probabil va va trimite la un specialist pentru indepartarea tesutului si pentru o biopsie, care este o procedura nedureroasa.Daca cancerul bucal este descoperit suficient de devreme, poate fi tratat si doar cu o operatie. Radiatiile combinate cu chirurgie se folosesc daca cancerul este intr-un stadiu avansat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.