Canale de transmitere a comunicarii politice

7x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 10.00

nivel: Facultate

In funcyie de modalitayile de efectuare a comunicarii, precum Asi de finalitayile urmarite, canalele comunicayionale permit fie schimbul
confidenyial de mesaje (telefonul, telexul, faxul, televiziunea cu circuit inchis), fie propagarea unei cauze sociale, religioase sau politice.Comunicarea politica se realizeaza prin presa, prin radio Asi prin televiziune. Din acest punct de vedere presa r[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Canale de transmitere a comunicarii politice

In funcyie de modalitayile de efectuare a comunicarii, precum Asi de finalitayile urmarite, canalele comunicayionale permit fie schimbul
confidenyial de mesaje (telefonul, telexul, faxul, televiziunea cu circuit inchis), fie propagarea unei cauze sociale, religioase sau politice.Comunicarea politica se realizeaza prin presa, prin radio Asi prin televiziune. Din acest punct de vedere presa reprezinta un canal de vehiculare a mesajelor atat in interiorul grupului cat Asi in afara acestuia.

Presa a aparut ca o necesitate obiectiva, iar sub numele de presa scrisa stau toate publicayiile cotidiene Asi periodice.
Ziarele moderne aparyin erei industriale, care intruneAste condiyiile tehnice, economice, sociale Asi culturale pentru presa de mare tiraj.
Primele cotidiene din Europa apar in a doua jumatate a secolului al XVII - lea Asi iau avant dupa Revoluyia Franceza.
Presa pe care o cunoaAstem astazi iAsi are inceputurile in deceniul al patrulea al secolului al XIX - lea, odata cu apariyia cotidianelor de mare tiraj.

Apariyia acestor cotidiene este strans
8Aranguren J. L., Sociologie de l'information, Hachette, Paris, 1967
legata de noile progrese ale poligrafiei, de dezvoltarea mijloacelor
de informare rapida (telegraf, telefon, radio) Asi de perfecyionarea mijloacelor de transport.Dupa anul 1830 apare agenyia de presa care reprezinta o categorie particulara, conexa, de intreprindere de presa, ce are ca obiect cautarea, colectarea Asi prezentarea de noutayi pe care le centralizeaza pentru a le oferi Asi transmite abonayilor sai cat mai rapid.

In zilele noastre, cand exista numeroase publicayii nayionale, unele specializate pe diferite domenii, cand exista publicayii nayionale sau locale, conyinutul acestora este mult mai mare Asi diversificat.
Exceptand publicayii specializate intr-un domeniu (economic, tehnic) majoritatea celorlalte conyin rubrici despre politica. Presa scrisa joaca un rol deosebit in difuzarea principalelor preocupari ale partidelor in largi sectoare al populayiei.

Ziarele sunt considerate mijloace excelente pentru a transmite informayii generale, pentru a yine anumite categorii sociale sub un anumit "control" politic, pentru a insera periodic - cu deosebita intensitate in campaniile electorale - dezbateri politice, pentru a trece in revista principalele puncte programatice sau liniile directoare de acyuine ale unui partid sau ale altuia. Ziarele au cea mai mare disponibilitate de a adopta o linie politica Asi de a orienta informayiile Asi mesajele social - politice in funcyie de preocuparile fiecarui partid.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.