Canale de control

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Canalele comune de control (CCCH) sunt folosite de catre toti utilizatorii in faza de acces. Aceste canale sunt bidirectionale si permit realizarea a doua tipuri distincte de functii: paging si acces. Functia de paging este folosita pentru apelurile din retea destinate unei statii mobile iar functia de acces este folosita pentru apelurile initiate de o statie mobila. Din categoria CCCH fac parte:<[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Canale de control

Canalele comune de control (CCCH) sunt folosite de catre toti utilizatorii in faza de acces. Aceste canale sunt bidirectionale si permit realizarea a doua tipuri distincte de functii: paging si acces. Functia de paging este folosita pentru apelurile din retea destinate unei statii mobile iar functia de acces este folosita pentru apelurile initiate de o statie mobila. Din categoria CCCH fac parte:
- canalele logice de paging (PCH - Paging Channel) care utilizeaza numai sensul statie de baza ia† statie mobila al unui canal radio duplex;
- canalele logice de acces aleator (RACH - Random Acces Channel) si
- canalele logice de confirmare a accesului (AGCH - Acces Grant Channel),

Ultimele doua tipuri de canale logice sunt instalate fiecare pe un sens al unui canal radio duplex. Sensul statie mobila ia† statie de baza este folosit de RACH cand statia mobila solicita un canal dedicat de semnalizare. Deoarece solicitarea este permisa la orice moment de timp, accesul are un caracter aleator pentru retea. Sensul statie de baza ia† statie mobila este folosit de AGCH, confirmarea accesului fiind urmata de alocarea unui canal de semnalizare dedicat. Comunicatia prin aceste canale nu prevede confirmare.

Pe un canal GSM fizic se poate instala un canal comun de control, acesta fiind folosit fie pentru functia de paging fie pentru functia de acces aleator. Evident, pe sensul statie de baza ia† statie mobila nu se vor transmite simultan mesaje de paging si de confirmare a accesului.
Canalele de control autonome sunt folosite in procesul de stabilire a unei legaturi de comunicatie in conformitate cu serviciul solicitat de utilizator. Aceasta activitate include interogarea statiei mobile cu privire la serviciul cerut, verificarea disponibilitatilor de la statia de baza si, in final, alocarea unui canal de trafic.

ACCH este asociat fie unui canal de trafic fie unui canal autonom. ACCH este folosit pentru a instala un canal de semnalizare pentru fiecare canal de comunicatie. Sensul statie de baza ia† statie mobila este utilizat pentru controlul puterii si avansul momentului de emisie al statiei mobile. Pe sensul statie mobila ia† statie de baza sunt transmise informatii referitoare la starea primei, ca de exemplu rezultatele masurarilor de camp, rezultate care stau la baza procedurilor de transfer. GSM ofera doua tipuri de canale de control asociate:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.