Canabisul

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.96

nivel: Facultate

Principiul halucinogen continut in semintele florale de cannabis indica sau cannabis sativa, este cunoscut sub numele de cannabina sau hasisina, si este reprezentat de tetrahidrocanabinol dotat cu proprietati analgezice, antispasmodice si hipnotice. Inafara tetrahidrocanabinolului, canabinolul contine si mici cantitati de mescalina, care-i sporeste actiunea halucinogena. Substantele active pe care[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Canabisul

Principiul halucinogen continut in semintele florale de cannabis indica sau cannabis sativa, este cunoscut sub numele de cannabina sau hasisina, si este reprezentat de tetrahidrocanabinol dotat cu proprietati analgezice, antispasmodice si hipnotice. Inafara tetrahidrocanabinolului, canabinolul contine si mici cantitati de mescalina, care-i sporeste actiunea halucinogena. Substantele active pe care le contine canabisul, indeosebi tetrahidrocanabiolul (THC), au actiune inhibitor - sedativa de tip barbituric ca si actiune excitanta-stimulatorie de tip amfetaminic.

Studiile privind mediatorii nervosi au demonstrat o reducere a noradrenalinei cu cresterea simultana a 5-hidroxitriptaminei cu efecte psihomimetice asemanatoare cu cele ale amfetaminei si LSD. Substantele active continute in canabis, au actiune psihodisleptica psihozomimetica. In acelasi timp,s-a demonstrat ca delta-hidrocanabiolul reduce continutul cerebral de acetilcolina si s-a observat la doze mari, aparitia fenomenelor comatoase.

(THC) trec prin bariera hematoprotectoare encefalica si se acumuleaza in substanta cenusie predominant neuronala si mai putin la nivelul gliei; distributia cea mai mare are loc in regiunea talamo-hipotalamica si in cortextul frontal. THC perturba functiile normale ale hipocampului si ca urmare aceasta ar explica, la toxicomanii canabici, afectarea memoriei de scurta durata, capacitatea de a pastra constant linia sau topica conversatiei normale, ei pierzind frecvent linia conversatiei.

Clasificare si denumiri argotice. In raport cu tara si partea din planta consumata: hasis (rasina pura culeasa din partea superioara a plantei femele si contine in proportie de 4-5% delta-1-tetrahidrocanabinol (D1-THC), charas, ganja (eflorescentele florale ale plantei femele care contin 2-3% D1-THC), bhang (frunzele mature ale plantei si contin 1-2% D1-THC), marijuana, kif, grifa, mari, etc. Temenul de "marijuana" este o denumire argotica mexicana, devenita populara in America anilor '30.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.