Campanie impotriva HIV

1x punct

categorie: Medicina

nota: 7.28

nivel: Gimnaziu

Nu este de competenta mea sa dezbat teme politice , dar asa cum a fost invins holocaustul, asa cum nu se permite folosirea de arme de distrugere in masa, asa cum sclavia este aspru pedepsita, asa trebuie starpit si acest virus. Daca nu se va face ceva cat mai repede, acest proces va deveni mai tarziu, ireversibil.

Daca fiecare am intelege faptul ca un om cu SIDA nu [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Campanie impotriva HIV

Nu este de competenta mea sa dezbat teme politice , dar asa cum a fost invins holocaustul, asa cum nu se permite folosirea de arme de distrugere in masa, asa cum sclavia este aspru pedepsita, asa trebuie starpit si acest virus. Daca nu se va face ceva cat mai repede, acest proces va deveni mai tarziu, ireversibil.

Daca fiecare am intelege faptul ca un om cu SIDA nu este nici un pericol pentru noi, daca l am intelege si daca i am spune o vorba buna, pentru acesta viata nu i s-ar mai parea un calvar, si ar lupta si el cu propiile forte impotriva acestui criminal microscopic. Vorbe ca pleca de aici sidosule ! nu fac decat sa distruga un suflet nevinovat. Cum am spus, nu aceste persoane sunt un pericol pentru noi, ci noi suntem un pericol pentru ei.

Daca am informa pe toti cei nestiutori de virulenta virusului, si daca am face suficiente campanii impotriva lui, lumea ar fi mai bine protejata si virusul ar fi eradicat. Daca doctorii incostientii care nu isi dezinfecteaza instrumentarul ar fi sanctionati penal, si daca folosirea prezervativului ar fi la moda atunci cu siguranta ca virusul n-ar mai face victime. Dar pentru asta trebuie un bun conducator, o buna cunoastere si cel mai important, trebuie ca oamenii sa fie uniti si siguri, pentru ca de aia avem suflet si ratiune, pentru a ajuta.

Nu spune nici odata ca mie nu are cum sa mi se intample asta pentru ca HIV loveste cu putere cand te astepti cel mai putin, iar atunci ai sa cazi in genuchi, ai sa plangi, ai sa zbieri din fundul plamanilor de ce ? si ai sa ti aduci aminte cum ii goneai pe, de acum confratii tai, cu vorbe grele si dureroase. O sa vezi cum boala o sa te macine usor, usor si te cufunzi in lacrimi si in durere, crezi ca nu mai ai nici o sansa, si in acel moment venim noi, cei sanatosi, sa ti dam o mana de ajutor, sa te scoatem din aceasta gaura neagra unde te aflai deja, sa ti vorbim, sa te iubim si sa te numim PRIETEN.
Atunci o sa lupti cu boala doar pentru dorinta de a fi iar sanatos si de a ajuta, al randul tau , pe cei loviti de aceeasi maladie.

Sanatatea trebuie pastrata, pentru ca fara ea omul nu mai e om, ci un lucru situat undeva intre viata si moarte, iar daca nu se face ceva impotriva virusului HIV, maine, peste o luna sau peste un an o sa fii si tu in biroul unui medic, care iti citeste de pe o foaie, analiza sangelui si care spune ca ai fost descoperit pozitiv HIV dar nu ti face probleme, pentru ca 15 ani ai sa traesti sigur , aceste vorbe vor cadea ca un trasnet asupra ta si ai sa te gandesti ca trebuia sa nu faci sex neprotejat, sau sa nu mergi la un medic mediocru, sau sa nu te injectezi cu seringi deja folosite, dar este prea tarziu acum pentru ca tu sa mai faci ceva. Doar noi te mai putem ajuta, si ai sa reusesti dar ai nevoie de acesti NOI

Asa cum omul a facut virusul HIV asa tot el il poate face sa dispara si asta printr-un singur grup de oameni, numit NOI .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.