Campanie de relatii publice

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

La ora actuala tipografia are 7 angajati dintre care doua femei care sunt in concediu de maternitate, astfel ca este necesara angajarea inca uneia sau a doua persoane. Problema esentiala in acest sens este lipsa resurselor financiare. Problema bugetului este una destul de presanta, campania de relatii publice fiind foarte greu de sustinut pentru organizatie. Cu toate aceasta ea este necesara si se[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Campanie de relatii publice

La ora actuala tipografia are 7 angajati dintre care doua femei care sunt in concediu de maternitate, astfel ca este necesara angajarea inca uneia sau a doua persoane. Problema esentiala in acest sens este lipsa resurselor financiare. Problema bugetului este una destul de presanta, campania de relatii publice fiind foarte greu de sustinut pentru organizatie. Cu toate aceasta ea este necesara si se asteapta ca in urma ei, performantele financiare ale tipografiei sa creasca.
O alta prioritate a tipografiei este achizitionarea de utilaje.

In acest scop a fost acceptata ideea achzitionarii de utilaje second hand din mai multe considerente: utilajele noi sunt de doua trei ori mai scumpe decat cele second hand; utilajele second hand se achizitioneaza cu termen de garantie; deasemenea ele sunt revizate total. Pentru achizitionarea acestor utilaje tipografia isi propune sa faca un imprumut la banca.

In ceea ce priveste angajatii opinia lor despre tipografie, mai ales despre conducere, este deasemenea una negativa. Angajatii considera ca lucrurile nu sunt facute cu suficienta seriozitate si aceasta in primul rand datorita faptului ca cel mai adesea nu-si primesc la timp salariul. Ei nu au incredere in conducerea tipografiei.
La acest subcapitol ne propunem sa vorbim in primul rand despre concurenta. Trebuie mentionat aici faptul ca concurenta este intr-adevar foarte mare in lumea tipografiei. Exista tipografii foarte mari, exista tipografii specializate pe un anumit tip de productie, exista deasemenea si multe alte tipografii mici asemeni tipogarfiei pe care o analizam.

Fiecare tip de tipografie are specificul ei. Spre exemplu pentru o tipografie mare nu va fi rentabil sa onoreze o comanda in tiraj mic la fel cum pentru o tipografie mica va fi imposibil sa onoreze o comnada in tiraj mare, in timp real. Aceasta inseamna ca tipografiile de un alt profil decat cel al Krok Services, nu reprezinta un concurent real, pentru ca nu "se bat" pentru acelasi tip de comenzi. Totusi, chiar inlaturand tipografiile de alt profil, concurenta ramane foarte ridicata in lumea tipografica. Data fiind conurenta mare, profitul va fi mic, pentru ca tipografiile "se bat" pentru clienti si sunt nevoite sa coboare stacheta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.