Campanie antidrog

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.89

nivel: Liceu

Drogurile reprezinta substante chimice ce prezinta actiune asupra starii fizice, psihice si comportamentale. Ele sunt folosite in scopuri terapeutice dar si in scopuri experimentale, administrarea acestora supravegheata furnizand informatii asupra modului cum lucreaza sistemul nervos central.

Drogul reprezinta una dintre cele mai raspandite substante care dau nastere la cai de acce[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Campanie antidrog

Drogurile reprezinta substante chimice ce prezinta actiune asupra starii fizice, psihice si comportamentale. Ele sunt folosite in scopuri terapeutice dar si in scopuri experimentale, administrarea acestora supravegheata furnizand informatii asupra modului cum lucreaza sistemul nervos central.

Drogul reprezinta una dintre cele mai raspandite substante care dau nastere la cai de acces catre starile modificate ale constiintei. Experimentarea acestora poate fi fatala sau poate duce la o dependenta totala in sase saptamini.
CARE SUNT CAUZELE CONSUMULUI ?

Curiozitatea - Cei mai multi tineri incep sa consume droguri din pura curiozitate de a cunoaste efectele pe care le au asupra lor sau din dorinta de a avea noi senzatii, noi trairi.

Teribilismul - Consumul de droguri poate fi incitant si provocator. Unii sunt tentati sa infrunte riscurile fara a fi opriti de cuvinte ca "pericol". Poti fi privit de ceilalti în mod pozitiv si daca nu consumi droguri! Alege dintre alternative!

Presiunea de grup - Este foarte important sa stii cum sa spui "NU", ceea ce demonstreaza ca ai o personalitate puternica. Incearca sa fi tu insuti chiar daca ceilalti gandesc diferit.

Probleme ( familie, prieteni, scoala ) - Unii tineri consuma droguri pentru a ascunde sau a depasi problemele zilnice pe care le au (divortul parintilor, abuzul sau indiferenta parintilor sau a scolii). Trebuie sa intelegem ca utilizarea drogurilor poate rezolva doar aparent si temporar problemele. Problemele continua sa existe si sa se agraveze.

Izolarea de colectivitate si societate - Consumul de droguri poate fi o reactie la singuratate, o reactie la probleme ca izolarea sau dispretuirea de sine. Este foarte important sa ne ajutam reciproc, sa îti rezolvi problemele fara a consuma droguri. Astfel îti vei rezolva problemele într-un mod mult mai eficient si în mod real.

Drogurile actioneaza asupra creierului, care controleaza celelalte parti ale corpului si functiile lor. De aceeea drogurile actioneaza asupra vietii. Daca se consuma o cantitate considerabila dintr-un anumit drog, aceasta poate cauza efecte secundare serioase. Nu toate efectele secundare iti pun viata in pericol.

Dar daca intr-o perioada scurta de timp o cantitate mare de drog ajunge la creier sau alte organe, pot aparea efecte secundare foarte serioase: pierderea constiintei, oprirea respiratiei, insuficienta cardiaca sau vasculara.
DESPRE CAMPANIA ANTI-DROG

Proiectul a fost realizat pentru o mai bună ințelegere a acestui fenomen distrugator. Site-ul oferă un real ajutor pentru cei aflați în impas, oferindu-le informații utile, metode de reabilitare, consiliere, modalități de a recunoaște persoane aflate sub influența drogurilor, precum si adresele centrelor anti-drog din fiecare oraș.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.