Campanie PR - Danone

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

Laptele este consumat zilnic de 65% din populatia Romaniei, insa doar 1/3 din productia interna este procesata in industria de profil. Pe de alta parte, conform negocierilor cu UE, cota anuala de lapte alocata Romaniei este de 3,3 miliarde de litri, iar aderarea va impune fermierilor romani conditii severe de producere si livrare a laptelui. Principalul obstacol al fermierilor este accesul la know[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Campanie PR - Danone

Laptele este consumat zilnic de 65% din populatia Romaniei, insa doar 1/3 din productia interna este procesata in industria de profil. Pe de alta parte, conform negocierilor cu UE, cota anuala de lapte alocata Romaniei este de 3,3 miliarde de litri, iar aderarea va impune fermierilor romani conditii severe de producere si livrare a laptelui. Principalul obstacol al fermierilor este accesul la know-how si sustinere financiara pentru cresterea productiei la nivelul noilor cerinte.

In acest context, Danone a decis lansarea propriului lapte proaspat, pentru a intari perceptia de "high-quality brand", asumandu-si rolul de sustinator activ al fermierilor si partener al autoritatilor pentru o dezvoltare durabila. In termeni de PR, lansarea acestui produs a creat oportunitatea pentru a construi si mentine relatii de calitate intre Danone si publicul sau extern.

Cercetarea
Sursele de documentare au fost: rapoarte ale Ministerului Agriculturii privind productia locala de lapte; date de la Institutul National de Statistica privind consumul de lapte; interviuri cu membrii Asociatiei Producatorilor de Lapte din Romania; interviuri cu departamentele de managementul calitatii si aprovizionare; interviuri cu fermieri; cercetari de tip brand tracking care au permis identificarea perceptiilor pe baza carora urmau sa fie formulate obiectivele specifice de PR; Studiul National de Audienta pentru a identifica obiceiurile de consum media.

Concluziile documentarii
-Campania trebuie sa valorifice discutiile de pe agenda publica despre evolutia sectorului agricol dupa aderarea la UE;
-Perceptia consumatorilor despre laptele de calitate este ca ar trebui sa provina direct de la vacute si sa aiba acelasi gust ca la ferma, fara sa contina conservanti sau aditivi.

Categorii de public tinta: influentatorii, angajatii Danone, presa centrala si locala (retail, economie, agricultura, social), autoritatile din domeniul agricol si al sigurantei alimentare, sociatiile din industrie, partenerii de afaceri, fermierii din Romania, clientii Danone, consumatorii, adulti din mediul urban, cu venit mediu spre superior, familisti, cu copii, orientati spre calitate si siguranta alimentara (aprox. 2,000,000 persoane).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.