Campania electorala pentru alegerile prezidentiale - marketing electoral

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Aliantei D.A. li s-au alaturat pentru a alcatui majoritatea Partidul Conservator (PC), fost Partid Umanist Roman, care a participat initial la alegerile din 2004 impreuna cu PSD, dar care s-a reorientat in functie de cea mai buna oferta primita, dar si Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR), care, reprezentand drepturile minoritatii maghiare, s-a aliat intotdeauna cu fortele aflate la [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Campania electorala pentru alegerile prezidentiale - marketing electoral

Aliantei D.A. li s-au alaturat pentru a alcatui majoritatea Partidul Conservator (PC), fost Partid Umanist Roman, care a participat initial la alegerile din 2004 impreuna cu PSD, dar care s-a reorientat in functie de cea mai buna oferta primita, dar si Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR), care, reprezentand drepturile minoritatii maghiare, s-a aliat intotdeauna cu fortele aflate la putere.
Contextul politic

Ne aflam la momentul 2006, in prag de alegeri electorale prezidentiale si parlamentare, cu Traian Basescu, sef al statului, candidat la al doilea mandat consecutiv, din partea Partidului Democrat, si Calin Popescu Tariceanu, prim-ministru, candidat din partea Partidului National Liberal. Chiar daca raportul de tara primit in plina campanie electorala poate fi interpretat de adversarii lui Tariceanu ca fiind o nota nefavorabila data guvernarii, faptul ca primul ministru a iesit la rampa imediat dupa anuntarea concluziilor raportului si a expus intr-o maniera realista punctele pozitive si negative ale acestuia ii confera in final un plus de imagine.

Si asta deoarece din mesajul Uniunii Europene se poate intelege foarte bine faptul ca avem mari sanse sa ne integram la 1 ianuarie 2007, iar problemele care ne-au fost semnalate ultima data sunt in curs de solutionare.Pentru aceasta campanie electorala Calin Popescu Tariceanu si Partidul National Liberal se bazeaza pe votul oamenilor cu o viziune politica si sociala liberala, de dreapta, care locuiesc, de regula, in zona urbana, precum si pe votul oamenilor de afaceri, al celor care detin societati comerciale, si al angajatilor din companiile private. De asemenea, avand in vedere istoria recenta a Romaniei, in comunism, asteptam o orientare a tineretului spre "dreapta", spre doctrina liberala.

In plus, campania pentru Calin Popescu Tariceanu porneste sub auspicii favorabile, pozitia de prim-ministru conferindu-i un avantaj clar in fata electoratului, daca ne gandim ca aparitiile frecvente in mass-media pot aduce un plus la capitolul imagine, iar un segment destul de important din alegatori tinde sa simpatizeze cu puterea. Este adevarat ca, in situatia de fata, Traian Basescu vine cel putin cu acelasi avantaj, plecand din functia de sef al statului, motiv pentru care echipa de campanie a lui Tariceanu a tinut sub observatie fiecare miscare a lui Basescu. Candidatura lui Mircea Geoana a fost tratata cu toata serioazitatea, in ciuda scandalurilor care au zguduit principalul partid de opozitie - PSD, si au provocat scaderea acestuia in sondaje.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.