Cambia si biletul la ordin

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.66

nivel: Facultate

2. BILETUL LA ORDIN - reprezinta instrumentul prin care emitentul se angajeaza sa plateasca la un anumit termen o suma determinata de bani in favoarea beneficiarului sau celui care-l detine . Spre deosebire de cambie , care presupune prezenta a trei persoane , biletul la ordin , in calitate de instrument de credit comercial , pune in legatura in procesul crearii sale , doar doua persoane : emite[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cambia si biletul la ordin

2. BILETUL LA ORDIN - reprezinta instrumentul prin care emitentul se angajeaza sa plateasca la un anumit termen o suma determinata de bani in favoarea beneficiarului sau celui care-l detine . Spre deosebire de cambie , care presupune prezenta a trei persoane , biletul la ordin , in calitate de instrument de credit comercial , pune in legatura in procesul crearii sale , doar doua persoane : emitentul si beneficiarul . El este creat de emitent in calitate de debitor care se obliga sa plateasca o suma de bani la vedere ( prezentare ) sau la o anumita data , unui beneficiar , avand calitatea de creditor .

De regula , un bilet la ordin este emis la cererea creditorului ca o recunoastere a datoriei debitorului . Deci procesul crearii lui implica doua parti : persoana fizica sau juridica care emite biletul la ordin denumita subscriitor si care are calitatea de debitor ; persoana care incaseaza suma , in calitate de creditor sau beneficiar .
Beneficiarul are urmatoarele posibilitati de a-si exercita drepturile decurgand din continutul biletului la ordin si anume :

Firma A incheie un contract cu firma B pentru achizitia unor bunuri de investitii , urmand ca suma sa fie achitata in termen de 30 de zile de la receptia lor ;2. In acest scop , firma A completeaza un bilet la ordin prin care se obliga sa plateasca echivalentul bunurilor achizitionate de la firma A . Deci firma A are calitatea de emitent , iar firma B pe cea de beneficiar al biletului la ordin;
3. La scadenta , respectiv peste 30 de zile , firma B prezinta biletul la ordin pentru incasarea sumei , fie la emitent , fie la banca acestuia , achitandu-se contravaloarea inscrisa pe el ( 4.) .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.