Calvitia poate fi ameliorata

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

Factorii genetici sunt si ei raspunzatori de caderea parului: cei in a caror familie exista membri mai in varsta care s-au confruntat cu subtierea parului e mai probabil sa fie supusi alopeciei androgenetice.
Effluvium telogen reprezinta o forma particulara de pierdere difuzata si acuta de par. Pierderea difuza de par debuteaza brusc si este determinata de un soc pentru persoana respectiva[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calvitia poate fi ameliorata

Factorii genetici sunt si ei raspunzatori de caderea parului: cei in a caror familie exista membri mai in varsta care s-au confruntat cu subtierea parului e mai probabil sa fie supusi alopeciei androgenetice.
Effluvium telogen reprezinta o forma particulara de pierdere difuzata si acuta de par. Pierderea difuza de par debuteaza brusc si este determinata de un soc pentru persoana respectiva: soc chirurgical, hemoragic, o perioada prelungita de febra mare, dieta drastica de slabire, tulburari psihice. Pierderea de par este uneori profunda, foarte evidenta la periat sau pieptanat. La examenul clinic parul se desprinde usor, fara a prezenta nicio durere.

Din punct de vedere terapeutic, nu exista un tratament radical al calvitiei.Tratamentul calvitiei
Tratamentul alopeciei difuze este personalizat cauzei sau cauzelor si nu trebuie absolutizata nicio metoda. De aceea trebuie sa consultati un medic specialist pentru a stabili un diagnostic exact. Nu incepeti tratamente din proprie initiativa, deoarece riscati sa dezvoltati complicatii.Medicul va poate recomanda un tratament medicamentos pe termen lung - cel putin 3 luni.

Este de asemenea utila tratarea factorilor favorizanti (seboree, eczeme, matreata) cu sampoane sau lotiuni cu efect antifungic, antiseboreic, revulsiv. Exista o serie de sampoane dermatologice, special create pentru tratamentul scalpului alopecic la barbati si femei (Anaphase - Ducray; Foltene etc.).Este recomandata, atat la barbati, cat si la femei, folosirea minoxidilului 2% cu efect vasodilatator eficient mai ales in cazurile recente (evolutie sub 10 ani) si cu extindere limitata (sub 10 cm), situata mai ales la nivelul vertexului. Pilogeneza poate fi stimulata cu vitamine, aminoacizi sulfurati, calciu, zinc.

Daca exista tulburari neurovegetative asociate, se pot adauga sedative si tranchilizante.
Atentie! Intreruperea tratamentului poate duce la reaparitia alopeciei.
Cauzele genetice nu pot fi prevenite, insa e important sa stim ca depinde de noi sa evitam factorii nocivi care ne pot ameninta sanatatea si pot declansa alopecia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.