Calitatea si siguranta mediului de munca

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Liceu

Clientul trebuie sa gaseasca in unitatile de alimentatie publica profesionalism si amabilitate. Pentru a realiza acest deziderat, personalul trebuie sa dovedeasca aptitudini pentru meseria pe care o practica, sa corespunda, ca pregatire, cerintelor postului. De aceste criterii trebuie sa se tina seama la formarea, selectionarea si promovarea personalului folosit in unitate. Pentru exercitarea mes[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calitatea si siguranta mediului de munca

Clientul trebuie sa gaseasca in unitatile de alimentatie publica profesionalism si amabilitate. Pentru a realiza acest deziderat, personalul trebuie sa dovedeasca aptitudini pentru meseria pe care o practica, sa corespunda, ca pregatire, cerintelor postului. De aceste criterii trebuie sa se tina seama la formarea, selectionarea si promovarea personalului folosit in unitate. Pentru exercitarea meseriilor din alimentatia publica, personalul angajat trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte fizice si fiziologice, morale, psiho-profesionale si intelectuale.

Aceste cerinte si responsabilitati pentru meseriile si functiile din restaurante sunt prevazute in fisa postului.
Responsabilitatea angajatorilor dar si a angajatilor se stabileste prin contractul de munca, care prevede atat drepturile , cat si obligatiile acestora. Drepturile si obligatiile unui angajat al unei institutii sunt stipulate atat in Contractul de munca incheiat cu institutia angajatoare, cat si in Fisa postului.

Relatiile de munca sunt rodul negocierii directe intre angajat si angajator si contin drepturi si obligatii reciproce intre parti. Alaturi de Regulamentul intern, Fisa postului reprezinta unul dintre documentele cele mai flexibile in stabilirea, derularea si incetarea raporturilor de munca, cu prevederi clare privitoare la drepturile si obligatiile angajatului.In cadrul procesului de munca, lucratorii nu sunt supusi numai unor solicitari fizice si psihice care se pot compensa cu odihna zilnica si cu activitati de refacere a fortei de munca.

Sunt situatii in care lucratorul devine subiectul unor evenimente nedorite, care-i diminueaza capacitatea de munca pana la indisponibilizarea temporara sau permanenta. Aceste evenimente sunt produse de nerespectarea normelor ergonomice, de securitate si igiena a muncii, si cauzeaza producerea de accidente de munca si de imbolnaviri profesionale. Pentru asigurarea calitatii si a sigurantei mediului de munca, protectia muncii pune la dispozitia unitatilor un ansamblu de norme legale si imperative avand ca obiect reglementarea relatiilor sociale ce se formeaza in legatura cu organizarea, conducerea si realizarea procesului de munca, in scopul prevenirii accidentelor si al bolilor profesionale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.