Calitatea produselor si serviciilor in relatia cuprotectia consumatorului

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Calitatea nu se reduce la cateva proprietati izolate,ci constituie unitatea tuturor proprietatilor importante sau sinteza acestora.
Calitatea este strans legata de notiunea de cantitate,intre ele exista o stransainterdependenta.Legatura reciproca dintre ele se exprima prin notiunea de "masura",aceastaconstituind limita cantitativa dincolo de care se schimba calitatea obiectului(salt calitat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calitatea produselor si serviciilor in relatia cuprotectia consumatorului

Calitatea nu se reduce la cateva proprietati izolate,ci constituie unitatea tuturor proprietatilor importante sau sinteza acestora.
Calitatea este strans legata de notiunea de cantitate,intre ele exista o stransainterdependenta.Legatura reciproca dintre ele se exprima prin notiunea de "masura",aceastaconstituind limita cantitativa dincolo de care se schimba calitatea obiectului(salt calitativ).Deexemplu,cresterea numarului de proprietati(insusiri) ale unui produs -latura cantitativa-determina o extindere a gradului de utilitate,care reprezinta latura calitativa a produsului.

Plecand de la sensul filozofic al conceptului se poate formula urmatoarea definitie:"Calitatea produselor este conferita de sinteza optima a principalelor proprietati(caracteristici),care exprima gradul de utilitate in satisfacerea nevoilor exprimate sau implicite".
Sensul tehnic al calitatii exprima gradul de conformitate cu specificatiile prevazute indocumentatia produsului.
Din punct de vedere economic,calitatea exprima masura optima in raport cu cheltuielileocazionate la producator si client.

In sens social,calitatea exprima gradul de satisfacere a nevoilor clientului care este deastfel,scopul pentru care se realizeaza produsele.Conceptul de calitate nu exprima gradul de excelenta intr-un sens comparative sau pentru evaluari tehnice in sens cantitativ.
Exprimarea acestor doua sensuri se face prin utilizarea unuicalificativ, si anume :-calitate relative cand entitatile sunt clasificate dupa gradul lor de excelenta sauin sens comparativ ;
-nivelul calitatiicand se da sensul cantitativ ;
-masura calitatiicand se fac evaluari tehnice precise.
Termenul de "clasa" exprima categoria sau rangul entitatilor care indeplineste aceeasifunctie in utilizare, dar care difera prin cerintele referitoare la calitate.

Conceptul de "calitate totala"a aparut relative recent in mai mult versiuni. Multi autoriconsidera ca este o noua filosofie, o strategie globala, o politica, un ansamblu de procedee simetode, care urmaresc participarea intregului personal pentru satisfacerea nevoilor clientului sichiar depasirea asteptarilor acestuia.
Din definitia calitatii rezulta ca un produs sau un serviciu, pentru a-si indeplini misiunea pentru care a fost creat, deci ca sa aiba o anumita calitate, un grad de utilitate, trebuie sa indeplineascaun "complex" de conditii tehnice, functionale, economice, psihosenzoriale, ergonomice siecologice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.