Calitate si sortimentul produselor de mobilier in cadrul SC Mobreal Divers SRL

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.96

nivel: Facultate

In Romania, industria prelucrarii lemnului si a mobilei s-a dezvoltat foarte mult ca urmare a existentei unei suficiente mase lemnoase si de calitate, cat si datorita construirii de intreprinderi de prelucrare a lemnului si de fabrici noi de mobila in multe centre ale tarii. Tara noastra mai dispune de traditie in prelucrarea lemnului si mobilei, dar si de o forta de munca cu inalta calificare. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calitate si sortimentul produselor de mobilier in cadrul SC Mobreal Divers SRL

In Romania, industria prelucrarii lemnului si a mobilei s-a dezvoltat foarte mult ca urmare a existentei unei suficiente mase lemnoase si de calitate, cat si datorita construirii de intreprinderi de prelucrare a lemnului si de fabrici noi de mobila in multe centre ale tarii. Tara noastra mai dispune de traditie in prelucrarea lemnului si mobilei, dar si de o forta de munca cu inalta calificare.

Lemnul este una dintre cele mai importante materii prime naturale, cu multiple si extrem de variate utilizari:
- de mii de ani, lemnul este folosit drept combustibil, ca material de constructii si la fabricarea mobilei;
- reprezinta materia prima de baza pentru fabricarea unor articole de uz casnic, jucarii, articole de papetarie, articole sportive, decoruri, panouri de expozitii, panouri publicitare, ambalaje, constructii de vagoane de cai ferate, de ambarcatiuni nautice etc.

O serie de ramuri ale industriei chimice se bazeaza tot pe exploatarea lemnului, respectiv pe componentii chimici ai acestuia: taninuri, pigmenti, gume, rasini si uleiuri care au diferite intrebuintari.Industriile care utilizeaza lemnul, producatoare de panouri, de materiale lemnoase pentru constructii, mobile, industria hartiei grupeaza 9,6% din ansamblul industriei mondiale, iar valoarea produselor, inclusive a celor manufacturate fabricate din lemn reprezinta circa 13% din venitul mondial, schimburile internationale fiind de 11,5% din acest venit, la nivelul anului 1991.

In ciuda concurentei materialelor plastice, a metalelor si a altor materiale, lemnul isi pastreaza locul in constructia mobilei. Consumul de lemn n-a incetat sa creasca si se constata ca lemnul nu este deloc o materie perimata sau pe care societatea noastra ar avea de gand sa o respinga. Lemnul ramane o resursa economica primordiala si o materie prima indispensabila industriei moderne.

Inca de acum 30 de ani, lemnul a inceput o adevarata reconvertire, cedand noilor materiale multe pozitii bine stabilite dar mentinandu-se in majoritatea sectoarelor importante si cucerind noi utilizari prin materiale derivate, in special a semifabricatelor superioare innobilate.
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.