California

2x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.48

nivel: Liceu

San Francisco

Golden Gate

Dupa toate aparentele, San Francisco nu va fi un adversar de temut pentru Los Angeles, in cursa de atragere a capitalului in care este implicata zona pacificului .

"La ora actuala, Pacificul este in centrul atentiei, iar orasul numarul unu de pe coastele sale este Los Angeles", afirma James P. Misc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: California

San Francisco

Golden Gate

Dupa toate aparentele, San Francisco nu va fi un adversar de temut pentru Los Angeles, in cursa de atragere a capitalului in care este implicata zona pacificului .

"La ora actuala, Pacificul este in centrul atentiei, iar orasul numarul unu de pe coastele sale este Los Angeles", afirma James P. Miscoll director executiv al filialei din sudul Californiei a bancii Bank of America, cu sediul in San Francisco. "Tuturor ne este drag San Francisco, dar cea mai mare parte a afacerilor noastre se defasoara aici, in Los Angeles".

Japonezii si alti investitori asiatici prefera orasul Los Angeles, care ofera spatii mai ample, o atitudine favorabila dezvoltarii si poate lucrul cel mai important, un val masiv de emigranti din Asia; la toate acestea se adauga oamenii, clima si piata de desfacere. Porturile Los Angeles si Long Beach au preluat cea mai mare parte a imensului trafic comercial din zona Pacificului, inlocuind orasele San Francisco si Oakland.

Pentru San Francisco este limpede ca rivalitatea sa cu orasul Los Angeles pentru atragerea capitalului comercial asiatic e departe de a se fi sfarsit. Primarul orasului, Art Agnos, a numit in functia de ajutor de primar, responsabil cu probleme de dezvoltare economica si comert, pe James Ho, un imigrant chinez in varsta de patruzeci si doi de ani, cu studii in Hong Kong si SUA. Domnul Ho coordoneaza activitatea unitatilor productive locale si a stabilit contacte atat cu China -in Taipei si Benjing - cat si cu Japonia. Principala realizare a orasului San Francisco in domeniu: procentul implicarii in afaceri pe cap de locuitor este aici mai mare decat in Los Angeles.

San Diego

Vedere metropolitana

San Diego este localizat in coltul de sud-vest al statului California, fiind al doilea ca marime din acesta.Cunoscut pentru clima sa prietenoasa si pentru posibilitatile imense de recreere ,San Diego are si una dintre cele mai mari concentrari de personal militar din S.U.A.

Din punct de vedere economic,orasul este in fond un amestec intre centru comercial,turistic si de productie,dar aici se practica la scara inalta si pescuitul si agricultura.Cele mai importante ramuri economice sunt:producerea de echipament tehnic si electronic,industria aeronautica,dar si industria constructoare de masini.Tot aici se gasesc si majoritatea companiilor americane axate pe telecomunicatii.

Agricultura este la mare pret in San Diego,orasul fiind pe primul loc in S.U.A la productia de avocado.
Dar fara indoiala,principalele ramuri sunt comertul (foarte dezvoltate sunt schimburile cu Mexicul),bazat si pe faptul ca San Diego este port,si unul echipat la standarde la nivel inalt,si cea militara,aici existand una dintre cele mai mari si cunoscute baze de submarine din lume,cat si numeroase centre de antrenament si logistica ale armatei Statelor Unite.

Din punct de vedere turistic,San Diego este un centru recreational cunoscut si apreciat nu numai in Statele Unite.Parcul Balboa si Gradina Zoologica din oras (peste 4200 de animale,dar si 78 de exemplare ale unor specii pe cale de disparitie),apoi la Sea World of California se gasesc numerosi rechini dar si atractia centrului,o balena ucigasa,sau San Diego Wild Animal Park,unde se gasesc peste 3000 de animale in libertate si care traiesc in conditii asemanatoare celor din zonele de unde apartin.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.