Calculul impozitului de profit in cadrul societatii Flash

5x puncte

categorie: Management

nota: 8.30

nivel: Facultate

Societatea este constituita cu un capital social in numerar in valoare de 2.000.000 lei, divizat in 20 de parti sociale a cate 100.000 lei fiecare, capital social subscris si varsat la constituirea societatii. Capitalul social este impartit in mod egal intre cei doi asociati (fiecare detinand cate 50% din partile sociale), care vor contribui in aceeasi proportie la beneficiile si pierderile societ[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calculul impozitului de profit in cadrul societatii Flash

Societatea este constituita cu un capital social in numerar in valoare de 2.000.000 lei, divizat in 20 de parti sociale a cate 100.000 lei fiecare, capital social subscris si varsat la constituirea societatii. Capitalul social este impartit in mod egal intre cei doi asociati (fiecare detinand cate 50% din partile sociale), care vor contribui in aceeasi proportie la beneficiile si pierderile societatii.
Capitalul social poate fi diminuat sau majorat prin hotararea adunarii asociatilor prin aport in natura sau in numerar din profitul realizat, sau din incorporarea rezervelor, cu respectarea procedurii legale.

Cesiunea totala sau partiala a partilor sociale de catre unul dintre asociati in favoarea celuilalt sau a tertilor, se poate face numai pe baza hotararii asociatilor, cu respectarea dispozitiilor legale.
Asociatii au drept de control asupra tuturor actiunilor intreprinse de societate, au dreptul la dividendele cuvenite si participa la pierderi proportional cu aportul fiecaruia la capitalul social.3. Obiectul de activitat In conformitate cu statutul societatii - Cap. II, art. 5 domeniul de activitate al societatii este comertul cu ridicata, iar obiectul principal de activitate este: 5263 "Comert cu amanuntul care nu se desfasoara prin magazine".

In conformitate cu Legea Contabilitatii nr. 82/1990 republicata, exercitiul economico - financiar incepe de la 1 ianuarie si se termina la 31 decembrie al fiecarui an. Profitul societatii se stabileste prin bilantul aprobat de adunarea generala a asociatilor, dupa prezentarea raportului administratorului. Profitul impozabil se stabilese ca diferenta intre suma totala a veniturilor si suma cheltuielilor efectuate pentru realizarea acestor venituri.Societatea are deschise conturi in devize liber convertibile si in lei la banci autorizate din Romania, asupra carora are drept liber de dispozitie. Persoanele care semneaza in numele societatii documentele pentru operatiuni bancare au specimene de semnatura la bancile cu care lucreaza societatea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.