Calatoriile lui Columb

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Facultate

El a fost primit de localnicul Guacanagari, care i-a permis lui Columb sa isi lase cativa din oamenii sai in acel sat cand va pleca. Columb a lasat 39 de oameni si a intemeiat asezarea La Navidad, care astazi este o localitate din Haiti. Inainte de a se intoarce in Spania, Columb a rapit intre zece si douazeci si cinci de Indieni, pe care i-a luat cu el. Doar sapte sau opt din ei au ajuns vii in S[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calatoriile lui Columb

El a fost primit de localnicul Guacanagari, care i-a permis lui Columb sa isi lase cativa din oamenii sai in acel sat cand va pleca. Columb a lasat 39 de oameni si a intemeiat asezarea La Navidad, care astazi este o localitate din Haiti. Inainte de a se intoarce in Spania, Columb a rapit intre zece si douazeci si cinci de Indieni, pe care i-a luat cu el. Doar sapte sau opt din ei au ajuns vii in Spania, ei au facut impresie la Sevilia.

Columb imediat a planuit o a doua expeditie cu 17 vase si aproximativ 1500 de oameni, care a plecat din Spania in septembrie 1493. Debarcarile au fost facute pe insulele: Dominica, Guadalupe si Antigua. Pe data de 27 noiembrie vasele au ancorat la Navidad unde toti oamenii au fost ucisi, iar fortul a fost distrus. Columb a abandonat ruinele, si aproape de Capul Isabella (Republica Dominicana), a stabilit o colonie care a devenit prima asezare europeana in Lumea Noua. Parasind colonia pentru o calatorie de explorare in primavara anului 1494, Columb a cercetat coastele Cubei pe care el a considerat-o ca nu este o insula, ci o parte a continentului asiatic.

Cand Columb s-a intors in colonia Isabela (29 septembrie 1494) a constatat ca intre colonisti se iscasera serioase disensiuni, iar o parte dintre ei erau deja in drum spre Spania pentru a-si expune revendicarile. Una dintre problemele majore cu care se confrunta Columb era ostilitatea bastinasilor a caror initiala prietenie a disparut datorita brutalitatii europenilor. Columb a reusit sa-i invinga pe bastinasi in batalia din martie 1495 si a deportat un numar mare dintre ei in Spania pentru a fi vanduti ca sclavi.

Regina Isabella s-a opus si supravietuitorii au fost returnati. O comisie regala de investigatii a ajuns la Isabella in octombrie 1495. Pentru ca acest grup critica insistent politica sa, Columb a stabilit o noua capitala in Santo Domingo si a plecat spre Spania lasandu-l pe Bartolomeu la comanda. A raportat direct regelui Ferdinand si reginei Isabella care au inlaturat orice critica la adresa lui Columb.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.