Calatoriile lui Columb

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.71

nivel: Liceu

Este ales pentru traversarea oceanului drumul alizeelor. La 12 octombrie 1492, la ora 2 noaptea, Rodrigo de Triana - un marinar de pe Pinta zareste pamantul, descoperindu-se astfel Lumea Noua - AMERICA. Sunt descoperite insulele: Santa Maria Conception, Fernandina, Isabella, Juna, Bohio - Espanola. Pe 15 martie 1493 Columb revine triumfator in Spania. El a exploarat la fel si coasta de nord-est a [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calatoriile lui Columb

Este ales pentru traversarea oceanului drumul alizeelor. La 12 octombrie 1492, la ora 2 noaptea, Rodrigo de Triana - un marinar de pe Pinta zareste pamantul, descoperindu-se astfel Lumea Noua - AMERICA. Sunt descoperite insulele: Santa Maria Conception, Fernandina, Isabella, Juna, Bohio - Espanola. Pe 15 martie 1493 Columb revine triumfator in Spania. El a exploarat la fel si coasta de nord-est a Cubei si coasta nordica a Hispaniolei, din 5 decembrie. Aici a esuat Santa Maria, in dimineata de Craciun 1492, echipajul fiind nevoit s-o abandoneze.

El a fost primit de localnicul Guacanagari, care i-a permis lui Columb sa isi lase cativa din oamenii sai in acel sat cand va pleca. Columb a lasat 39 de oameni si a intemeiat asezarea La Navidad, care astazi este o localitate din Haiti. Inainte de a se intoarce in Spania, Columb a rapit intre zece si douazeci si cinci de Indieni, pe care i-a luat cu el. Doar sapte sau opt din ei au ajuns vii in Spania, ei au facut impresie la Sevilia.

Columb imediat a planuit o a doua expeditie cu 17 vase si aproximativ 1500 de oameni, care a plecat din Spania in septembrie 1493. Debarcarile au fost facute pe insulele: Dominica, Guadalupe si Antigua. Pe data de 27 noiembrie vasele au ancorat la Navidad unde toti oamenii au fost ucisi, iar fortul a fost distrus. Columb a abandonat ruinele, si aproape de Capul Isabella (Republica Dominicana), a stabilit o colonie care a devenit prima asezare europeana in Lumea Noua.

Parasind colonia pentru o calatorie de explorare in primavara anului 1494, Columb a cercetat coastele Cubei pe care el a considerat-o ca nu este o insula, ci o parte a continentului asiatic. Cand Columb s-a intors in colonia Isabela (29 septembrie 1494) a constatat ca intre colonisti se iscasera serioase disensiuni, iar o parte dintre ei erau deja in drum spre Spania pentru a-si expune revendicarile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.