Calatorii francezi din epoca regulamentului organic

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Speranta cea mare e insa in "acea forta interioara, si acel principiu d< viata care e in tara"1. Prin ea se va ajunge la Unire, Moldova dind aristocratia Tara Romaneasca o clasa mijlocie2. Se doreste aceasta Unire, supt un prin strain ereditar, care n-ar mai purta razboi vesnic cu Adunarea si Adunarea cu el "Ereditatea nu se poate stabili in Principate decit in folosul unui print strain De aceea e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calatorii francezi din epoca regulamentului organic

Speranta cea mare e insa in "acea forta interioara, si acel principiu d< viata care e in tara"1. Prin ea se va ajunge la Unire, Moldova dind aristocratia Tara Romaneasca o clasa mijlocie2. Se doreste aceasta Unire, supt un prin strain ereditar, care n-ar mai purta razboi vesnic cu Adunarea si Adunarea cu el "Ereditatea nu se poate stabili in Principate decit in folosul unui print strain De aceea e dorinta generala in Muntenia si in Moldova de-a avea un prini strain... Orice print ni-ar da Europa, imi zicea un boier, numai sa nu fie turc nici grec, nici evreu, il vom primi cu entuziasm.

La aceasta dorinta se adaugi alta dorinta: unirea celor doua Principate. Astfel unite supt un print strain sj ereditar si formind un stat a carui intindere ar fi cit a regatului Bavariei sai Piemontului, Principatele ar forma un corp politic capabil de a trai si de a dura ele ar incepe sa cintareasca in balanta politica a Europei." Chiselev si prim ideia la discutia Regulamentului, dar, cind s-a cerut ca domnul sa nu fie dii Turcia, Austria ori Rusia, desi se admitea candidatura ducelui de Oldenburg ruda tarului, totul se inlatura.

Edouard Thouvenel, care era sa fie mai tirziu ambasadorul lui Napoleoi al 111-lea la Constantinopol, cu insarcinarea expresa de a duce la capat, contr, Angliei, Austriei si, fireste, Turciei, chestia Unirii, strabatuse aproape odat cu Saint-Marc Girardin principatul muntean3.
Vine din Ungaria, unde a vazut la romani "o saracie hidoasa", si intra ii Muntenia pe la Orsova, unde, in lazaret, afla pe fratele lui Alexandru Vodj Ghica, banul Mihai. Drumul il face pe apa in tovarasia lui Constantin Ghica fiul lui Grigore Voda, si a lui Blarenberg, inrudit cu Ghiculestii.

La Virciorovj pilotul roman al barcii pe care s-a suit infatiseaza un limpede tip roman. L Cerneti, unde se coboara calatorul, e primit in casa lui Glogoveanu: oraselu fusese pradat la 1828 si cladiri noua se ridicasera pe alt loc. I s-a vorbit deTudoi un Mazzaniello, care ar fi fost ucis intr-o coliba, aflindu-se la el 5 000 de galben in aur si pietre scumpe! Undeva linga apa Severinului calatorul observa rama sitele podului lui Traian.Mai departe in cale, cu surugiul, care-i vorbeste in limba lui, inteleasa pen tru francez, Thouvenel inseamna portul femeilor, hora, tiganii ursari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.