Calatorii europeni in Asia in secolele XIV-XV

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.84

nivel: Facultate

Nikitin n^a izbutit sa vanda avantajos armasarul nici la Dabhol si nici in portul Chaul, situat mai la nord. De aceea, el a pornit peste Gatii de vest in interiorul tarii, la doua sute de verste de mare, in oraAZsul Junnar. El a stat acolo doua luni si a plecat cu armasarul sau mai departe, la patru sute de verste, la Bidar (care astazi se afla in statul Haiderabad), in capitala Industanului musul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calatorii europeni in Asia in secolele XIV-XV

Nikitin n^a izbutit sa vanda avantajos armasarul nici la Dabhol si nici in portul Chaul, situat mai la nord. De aceea, el a pornit peste Gatii de vest in interiorul tarii, la doua sute de verste de mare, in oraAZsul Junnar. El a stat acolo doua luni si a plecat cu armasarul sau mai departe, la patru sute de verste, la Bidar (care astazi se afla in statul Haiderabad), in capitala Industanului musulman, "un oras mare cu multi locuitori".

Nikitin descrie alaiurile pompoase ale sultanului local si curtea acestuia inconjurata de ziduri cu sapte porti. Strainii nu erau lasati sa intre inauntru; Nikitin povesteste, duipa spusele altora, despre curtea sultanului, aratand ca ea "este foarte frumoasa, pretutindeni sint sculpturi si aur si pina si ultima piatra este incrustata si foarte frumos impodobita cu aur". Nikitin nu se lasa insa orbit de acest fast; el vede in jur mizeria inspaimantatoare careia alti calatori europeni din evul mediu nu-i dadeau atentie: " ...

Oamenii de la sate sint foarte saraci, iar boierii sant bogati si luxosi; ei sint purtati in lectici de argint..." Njkjtin vorbeste si despre dusmania dintre hindusi si musulmani ("cu paginii nu maninca si nu beau"), precum si despre impartirea hindusilor in caste ("in India sint optzeci si patru de credinte"); de asemenea, el remarca deosebirile dintre modul de trai si hrana diferitelor caste. Dupa ce a petrecut la Bidar aproape un an, Nikitin a plecat la Vijaianagar T kuCi oapitala unui stat puternic din sudul Indiei), situat pe riul sfin-fp ra' afluent din dreapta al Kistanului.

El a vizitat orasul diarAŠ t3^ aflat pe malul d^Pt al Kistanului si a fost si la minele de aiamante de la Raichur, situate in apropiere.Facindu-i-se dor de patrie, Nikitin porneste inapoi in 1472. El de-:rie foarte pe scurt acest drum. S-^a imbarcat la Dabhol si a platit entru drumul pina la Ormuz doi galbeni. AŠSi am calatorit pe "tava" orabie de constructie primitiva) timp de o luna pe mare si nu am Izut nimic, iar abia in a doua luna am vazut muntii Etiopiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.