Calatorie imaginara prin capitalele Europei

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.80

nivel: Facultate

Punctul de pornire a fost capitala tarii, Bucuresti. Ea este situata in sudul Romaniei, in Campia Romana, pe cursurile inferioare ale Dambovitei si Colentinei, la o altitudine de 70- 90m.Municipiul Bucuresti indeplineste mai multe functii: de transport (nod feroviar- 8 magistrale feroviare, aerian- Otopeni, Baneasa, metroul), cultural-stiintifica(Academia Romana, Universitatea Bucuresti, Universi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calatorie imaginara prin capitalele Europei

Punctul de pornire a fost capitala tarii, Bucuresti. Ea este situata in sudul Romaniei, in Campia Romana, pe cursurile inferioare ale Dambovitei si Colentinei, la o altitudine de 70- 90m.Municipiul Bucuresti indeplineste mai multe functii: de transport (nod feroviar- 8 magistrale feroviare, aerian- Otopeni, Baneasa, metroul), cultural-stiintifica(Academia Romana, Universitatea Bucuresti, Universitatea Politehnica, Universitatea de Constructii, etc.), centru financiar si comercial international.

Ca obiective turistice, am vizitat Muzeul National de Istorie, Ateneul Roman, Palatul Regal, Opera Romana si Palatul de Justitie.
Din Bucuresti, am luat avionul catre "Orasul muzicii", Viena, numit asa datorita muzicienilor de talie mondiala Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms si altii.Am survolat Carpatii, Muresul, Tisa, Dunarea, am trecut pe deasupra padurilor de foioase pline cu cerbi sfiosi, lupi fiorosi, vulpi sirete, porci mistreti si bufnite si am aterizat cu bine pe aeroportul Schwechat.

Orasul de la poalele masivului muntos Padurea Vieneza este un mare nod de comunicatii (magistrale feroviare, nod rutier de veche traditie, port la fluviul Dunarea, aeroportul international Schwechat, metroul ce functioneaza inca de la inceputul secolului XX). Viena are si functie comercial-financiara (data de prezenta a peste 50 de banci, 2 mari targuri, Bursa si alte facilitati) si diplomatica( aici se afla sediul ONU si OPEC).

Numeroase monumente pot fi vizitate, intre care: Palatul Hofburg, Palatul Belvedere, Parlamentul, Opera, Catedrala Stephansdom, Biserica Capucinilor, etc. Am parasit cu greu Viena, luand trenul si trecand pe langa raul Valtava, prin Campia Elbei si prin padurile de stejar, fag, artar sau frasin, pentru a ajunge in orasul situat in NE Germaniei, in Campia glaciara a Germaniei de Nord, la o altitudine de 32-60m, pe raurile Spree si Havel, oras numit Berlin.

El este cel mai important centru economic din Germania. In primul rand, trebuie subliniata functia industriala a acestuia (reprezentata prin mari concerne in domeniul electrotehnicii si electronicii - Siemens, A.E.G, utilaje industriale, mijloace de trasport, siderurgie, chimie, industria textila si alimentara. In acelasi timp, foarte importanta este functia de transport a orasului ( 10 magistrale feroviare; 6 autostrazi importante; port fluvial- gratie retelei de canale care traverseaza Nordul Campiei Germane, avand legaturi cu M.Baltica si cu M. Nordului; metrou; aeroporturi - cele mai cunoscute fiind Tempelhof si Schonefeld. Berlinul este, totodata, o mare metropola financiara si comerciala ( peste 60 de banci importante, targuri si expozitii comerciale, Bursa de marfuri si valori, etc.).

Printre obiectivele turistice din capitala Germaniei se numara: Academia de Stiinte, Academia de Arte Frumoase, Catedrala Marienkirche, Poarta Brandenburg, palatul Charlottenburg, etc.Dupa aceea, ne-am imbarcat la bordul unui vapor, navigand pe un canal pana la Rin si apoi pe un alt canal, ajungand cu bine pe Sena, fluviul care strabate A Orasul luminii >> si se varsa in M.Manecii.

Am vazut bufnite pe crengile de stejar, cerbi adapandu-se in iazuri, lupi la vanatoare, toate in paduri de foioase. Am admirat crestele muntilor, incercand sa simtim parfumul bradului care crestea la 1800-2000 m.Orasul Paris este capitala Frantei si a regiunii Ile de France. El a aparut si s-a dezvoltat in Bazinul Parisului, o campie inconjurata de coline, traversata de fluviul Sena.In secolul XVII, Parisul avea aspectul unui oras medieval, cu strazi stramte si cu o igiena deplorabila.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.