Calatori ocazionali inaintea Razboiului Ruso-Austriac pentru impartirea Turciei

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Liceu

In momentul acesta o deosebire: la Chilia veneau altii, de la tatari, ;a aici, pe Dunarea [de] jos, cetatile erau ale turcilor, dar hinterlan-atarilor. Hanul tataresc avea resedinta la Causani, unde intr-o casa rabila aparenta a fost resedinta, luni intregi din an, a hanului tatari-,te si o bisericuta din a doua jumatate a veacului al XVIII-lea, cu pic-stui de ingrijite. Deci tatarii trimiteau aic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calatori ocazionali inaintea Razboiului Ruso-Austriac pentru impartirea Turciei

In momentul acesta o deosebire: la Chilia veneau altii, de la tatari, ;a aici, pe Dunarea [de] jos, cetatile erau ale turcilor, dar hinterlan-atarilor. Hanul tataresc avea resedinta la Causani, unde intr-o casa rabila aparenta a fost resedinta, luni intregi din an, a hanului tatari-,te si o bisericuta din a doua jumatate a veacului al XVIII-lea, cu pic-stui de ingrijite. Deci tatarii trimiteau aici piei lucrate dupa vechi 3 asiatice, marochin adevarat.

mai tirziu, pe la 1784, Kleemann a venit in partile noastre, ca repre-l casei vieneze Bienenfeld, incercind si un negot cu Iasii; el e intova-mci de un german, Maader, si de un supus italian al imparatului. Mai rezidat chiar la Galati, ca reprezintant al societatii Willeshofen din pentru comertul in Orient1, cile acestea nu sint fara interes, puse alaturi de ce spune Sulzer, care
cauta, cum am spus, sa fie numit agent consular in partile noastre. CoAZmpusului se dezvolta din ce in ce mai mult in aceste parti, pentru ca se imbraca aproape numai europeneste, pe cind boierii pastreaza multa :ostumul vechi, iar teranii isi indeplinesc toate nevoile de imbraca-i ei acasa.

pentru mobilierul caselor necontenit se face apel la industria si co-apusean, care au prosperat si in acest domeniu, fel chiar de la inceput a existat din partea noastra dorinta de a cum-:ruri din Apus de-a dreptul. S-au pus anume piedici din partea turci-itatile transportului s-au opus la dezvoltare, si atunci s-a ajuns la itermediara, si evident nenorocita, a unor agenti cu totul inferiori ai [lui apusean, asezati durabil la noi, adeca la evreii galitieni.

In soco-ivitoare la o nunta de la 1830, mai toate obiectele cumparate se vad e prin acesti intermediari evrei din Iasi, pe cind, daca s-ar fi urmat pe i care voia sa o initieze un Bienenfeld, un Willeshofen, un Dellazia si ti, evident ca am fi avut un comert cu Apusul prin agentii directi ai torilor. Acesti intermediari evrei galitieni au omorit, in Moldova, storii lipscani, cari au ramas si mai departe numai in Muntenia, ei au comertul facut de greci si romani, cari mergeau sa cumpere in Apua i in orasele mai mari strazile lor, unde desfaceau marfa de Lipsea, i au existat si la Iasi, dar ei au fost cu desavirsire inlaturati de evreii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.