Calatori intre 1812 -1821

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.66

nivel: Liceu

In Chiev (iunie 1811) el gaseste ca guvernator pe generalul Miloradovi care comandase la noi. Dar tot aici intilneste pe Constantin Voda Ipsilan caruia-i fusese recomandat de fiul lui, Alexandru, un prieten de la Petersbur; Bogatul pribeag sta de doi ani in orasul asupra caruia plutea amintirea ] Petru Movila, din neamul inaintasilor lui pe scaunul Moldovei. Costumul o ental al doamnei, al domnite[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calatori intre 1812 -1821

In Chiev (iunie 1811) el gaseste ca guvernator pe generalul Miloradovi care comandase la noi. Dar tot aici intilneste pe Constantin Voda Ipsilan caruia-i fusese recomandat de fiul lui, Alexandru, un prieten de la Petersbur; Bogatul pribeag sta de doi ani in orasul asupra caruia plutea amintirea ] Petru Movila, din neamul inaintasilor lui pe scaunul Moldovei. Costumul o ental al doamnei, al domnitelor ii aminteste familia lui Tippoo-Saib, prinj indian. Ipsilanti tatal avea legaturi in aristocratie si tocmai statea sa faca vizita la Uman, "frumoasei contese Sofia Potocka", cum se stie o greaca ti Mudania, fosta si d-na Witt.

Alexandru e crescut de tarul si inscris la incep ca iunca in cavaleria gardei imperiale, pentru a fi apoi generalul schiloc de o ghiulea in lupta de la Liitzen si eroul unei revolutii zgomotoase, dar ne butite.
La Ovidiopol se constata o populatie romaneasca, deoarece se da nume de "Lacul Ovidioli" (sic) limanului Nistrului. Lagarde se imbarca intii la Od sa pentru Constantinopol, unde se afla in toamna. Aici vede instalarea lui C ragea al carui nume i se pare a fi Constantin.

Trei tuiuri stau infipte la poar celui numit de sultan, aga ienicerilor ii pune cuca pe cap, caftanul i se arun pe umeri de insusi marele vizir. Patriarhul il unge cu mir si-1 binecuvintea: Familia e la Terapia, dar corturile sint fixate la Buiucdere, unde se duce cercetare prealabila domnul cel nou cu ginerii (Arghiropulo si Vlahuti), caL pe cai scumpi, cu valtrapuri, si avind in urma paznici bogat invesminta'.


DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.