Calarasi - Slobozia - Braila - Buzau

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.88

nivel: Facultate

Mentionam descoperirea din 1971 a mormintului de la Gavani, comuna Gemenele. Acesta era acoAZperit de un tumul si continea un schelet omenesc inhumat insotit de scheletele mai multor cai, sacriAZficati si inhumati o data cu defunctul. Inventarul funerar bogat este format din obiecte de podoaba, de harnasament si echipament militar ca : margele de sticla colorata, placute si aplice zoomorfe din arg[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Calarasi - Slobozia - Braila - Buzau

Mentionam descoperirea din 1971 a mormintului de la Gavani, comuna Gemenele. Acesta era acoAZperit de un tumul si continea un schelet omenesc inhumat insotit de scheletele mai multor cai, sacriAZficati si inhumati o data cu defunctul. Inventarul funerar bogat este format din obiecte de podoaba, de harnasament si echipament militar ca : margele de sticla colorata, placute si aplice zoomorfe din argint, zabale si psalii de fier, clopotei, inel si un virf de sageata, precum si un coif cu obrazare, toate realizate din bronz, in functie de obiectele continute mormmtul a fost incadrat in secolul ai JV-lea i.e.n.

Secolele I--IV e.n. sint bine documentate din punct de vedere arheologic. Astfel atit mormintele din a doua jumatate a secolului al II-lea e.n. (de la Rimnicelu, Tichilesti, Braila, Ulmu, Spiru Haret) prin piesele existente (ceramica, arme, margele din sticla, pandantive lucrate din aur si bronz, fibule, cutite), cit si statiunile din secolele III--IV doveAZdesc pe aceste meleaguri o incontestabila contiAZnuitate de viata.

Pentru veacurile IX--X, urmele de vietuire sint extrem de numeroase, materializate prin cele 20 de asezari, masate pe terasele principalelor riuri, sau a unor vechi cursuri de apa, ca spre exemplu cele de la Brailita, Rimnicelu, Faurei, insuratei, Sihlean.Transformarea Brailei din sat in tirg se pare ca avusese loc inainte de veacul al XIV-lea. Astfel, in Cronica de la Kiev, cunoscuta sub numele de CroAZnica lui Nestor, redactata la inceputul secolului al XII-lea, se aminteste despre concentrarea de proAZduse si marfuri care avea loc la Dunarea de Jos, ceea ce implica existenta unor centre comerciale.

Se presupune ca denumirea orasului isi trage obirsia de la un nume de persoana. Oricum, la mijlocul secolului al XIV-lea, cind a luat fiinta statul feudal independent Tara Romaneasca, Braila fiinta de mai multa vreme si avea o deosebita inAZsemnatate economica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.