Cajamarca

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.72

nivel: Gimnaziu

Zona din jurul orasului Cajamarca contine ruinele multor civilizatii antice, nici una dintre ele complet inteleasa. Unele ruine dateaza din Orizontul Timpuriu, iar altele apartin culturii Cajamarca.
Incasii au ajuns aici in anul 1460 sub conducerea cuceritorului Pachacutec, si au incorporat aceasta regiune in imperiul lor ce avea o ascensiune rapida. In razboiul civil care a urmat, Atahualp[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cajamarca

Zona din jurul orasului Cajamarca contine ruinele multor civilizatii antice, nici una dintre ele complet inteleasa. Unele ruine dateaza din Orizontul Timpuriu, iar altele apartin culturii Cajamarca.
Incasii au ajuns aici in anul 1460 sub conducerea cuceritorului Pachacutec, si au incorporat aceasta regiune in imperiul lor ce avea o ascensiune rapida. In razboiul civil care a urmat, Atahualpa a reusit, in 1532 sa marsaluiasca spre Cusco, oprindu-se pentru repaus in orasele importante din drum precum Cajamarca.

Atractii turistice Cajamarca
1. El Cuarto de Rescate (Camera Rascumpararii)
Marea piata Inca unde spaniolii l-au capturat si executat pe Atahualpa a disparut de mult, inlocuita de o Plaza de Armas mai mica coloniala. De fapt spaniolii au demolat toate cladiriile incase, in afara de una singura si au demolat toate cladirile incase, in afara de una singura, si au folosit pietrele acestora pentru a reconstrui orasul.

Singurul edificiu incas care a ramas, El Cuarto de Rescate, care se afla langa piata si este camera unde Atahualpa a fost tinut captiv pana la colectarea rascumpararii. tipica proiectarii incase, aceasta are niste trapezoidale si ziduri si porti rezistente. O sfoara previne vizitatorii sa nu atinga zidurile.

2. El Conjunto Monumental de Belen
La doar cateva strazi distanta se afla El Conjunto Monumental de Belen compusa dintr-un spital si o biserica din secolul al XVII-lea. Biserica, construita din roci vulcanice de culori dechise, are o fatada baroca incantatoare, cea mai buna din Cajamarca. Intra pe usa aflata in dreapta, prin care se ajunge in curtea interioara.

Inauntrul bisericii vei gasi un pupitru de lemn decorat cu gravurile a mai mutor sfinti, un altar acoperit cu aur si o cupola care reprezinta cerul tinut de catre 8 ingeri robusti.Uita-te dupa pictura neobisnuita care il infatiseaza pe Iisus obosit, cu picioarele incrucisate, sprijinandu-si barbia in maini.

3. Museo Etnografico
Museo Etnografico se afla pe Belen cu Junin intr-o cladire care era inainte de Hospital de Mujeres (spitalul femeilor). Construita tot din roci vulcanice, fatada cladirii are fresce incantatoare cu pasari, flori si ingeri. O pereche de sculpturi infatisand femei, fiecare cu patru sani reprezentand fertilitatea, se afla deasupra a doua coloane inalte, la usa principala. Inauntru, fostul spital are o colectie de artefacte cu explicatii in spaniola.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.