Cairo, perla egipteana

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 8.18

nivel: Liceu

Egiptul se afla in partea nord-estica a continentului african,
pe tarmurile a doua mari. In partea de nord,Egiptul este scaldat de Marea Mediterana la est si de Marea Rosie. Egiptul se invecineaza la vest cu Libia, la sud cu Sudan sila nord-est cu Israel.
Egiptul este una din cele mai vechi civilizatii nascuta in paleolitic, de-a lungul fluviului Nil, strategic pozitionat intre ve[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cairo, perla egipteana

Egiptul se afla in partea nord-estica a continentului african,
pe tarmurile a doua mari. In partea de nord,Egiptul este scaldat de Marea Mediterana la est si de Marea Rosie. Egiptul se invecineaza la vest cu Libia, la sud cu Sudan sila nord-est cu Israel.
Egiptul este una din cele mai vechi civilizatii nascuta in paleolitic, de-a lungul fluviului Nil, strategic pozitionat intre vest si est, cu un climat bland tot timpul anului.
La inceput pe teritoriul Egiptului s-au dezvoltat doua centre ale civilizatiei, unul in nordul tarii, concentra in delta Nilului, unde a fost creat primul centru urban Merinda si altul in sud in jurul Tasei.
In jurul anului 3200 i.h., Osiris a unit cele doua parti ale Epiptului, fiind momentul in care a luat nasterea istoria egiptului in adearatul sens. Istoria Egiptului se imparte in trei mari perioade: "Vechiul Regat" - cea mai importanta perioada a civilizatiei egiptene, cand s-a construit complexul de piramide; "Regatul de Mijloc" - cand s-a intensificat comertul spre Marea Rosie si "Noul Regat" - perioada cucerilor militare, precum si a unor mari realizari artistice si culturale. Egipul a fost o monarhie absoluta, regele sau faraonul fiind considerat Fiul Soarelui si simbolul puterii. Ceea ce atrage incontinuare vizitatorii este misterul zeitatilor din Egiptul antic. Cea mai perfecta imagine a zeitatii supreme a fost Soarele cu cele trei atribute: forma, lumina si caldura. Sufletul Soarelui a fost numit Amon-Ra, care inseamna partea ascunsa a soarelui.
Fiecare divinitate era reprezentata de o parte din corpul sau. Dintre acestea cele mai importante erau Osiris, Isis si Horus. Capitala Egiptului este Cairo.
CAIRO ( Ón arabă Al Q„hira, inseamnă " victoriosul") este capitala Egiptului şi este cel mai mare oraş din continentul Africa. Localizat pe ambele maluri ale fluviului Nil aproape de capul deltei acestuia, Ón nordul Egiptului, locul a fost ocupat mai mult de 6000 de ani şi a servit drept capitală a numeroase civilizaţii egiptene. Cairo este cunoscut local ca Misr, numele arab pentru Egipt.
Oraşul Cairo acoperă o suprafaţă de mai mult de 453 km2 , cu toate că este greu să desparţi oraşul de suburbiile sale imediate.
"Orasul celor o mie de minarete", cum este numit Cairo datorita numarului mare de moschei este, inainte de orice, un oras islamic. De altfel, Egiptul ramane, oricum ai vrea sa privesti lucrurile, o tara araba si islamica. Raportatea la religie este vitala, covarsitoare si imprima vietii un alt curs decat cel cu care suntem noi obisnuit.
Nu exista nimic mai inaltator decat sa te afli in rand cu cateva milioane de oameni, toti in picioarele goale, imbracati intr-o simpla panza alba, umar langa umar bogatul si saracul, pe drumul pe jos catre Mecca. Conform preceptelor religioase, de altfel extrem de simple si de "la obiect", Alah este unul, Mohamed profetul sau, rugaciunile zilnice obligatorii la ore fixe, milostenia prevazuta chiar proportional cu veniturile si, macar o data in viata, pelerinajul la locurile sfinte trebuie facut.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.