Caiet de practica mase plastice

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.84

nivel: Facultate

Materia prima sub forma de granule se introduce in palnia de alimentare de unde cade in cilindrul de injectare.Materialul plastic ajuns in cilindru este transportat de un melc in timpul miscarii de rotatie spre capul de injectare.
In timpul miscarii de rotatie a transportorului granulele ajung in stare topita datorita frecarilor dar si a sistemelor de incalzire de pe peretii cilindrului. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caiet de practica mase plastice

Materia prima sub forma de granule se introduce in palnia de alimentare de unde cade in cilindrul de injectare.Materialul plastic ajuns in cilindru este transportat de un melc in timpul miscarii de rotatie spre capul de injectare.
In timpul miscarii de rotatie a transportorului granulele ajung in stare topita datorita frecarilor dar si a sistemelor de incalzire de pe peretii cilindrului.

Materialul topit este injectat sub presiune in matrita prin duza de injecatre.Dupa solidificarea materialului in matrita, matrita se deschide si un sistem de aruncare indeparteaza piesa obtinuta din matrita iar ciclul se poate relua.
Proprietatile chimice, fizice si tehnologice sunt determinante pentru desfasurarea procesului de injecatre, pentru stabilirea corecta a para metrilor de lucru ai masinii de injectie.
Proprietatile polimerilor sunt foarte diferite in functie de structura lor (amorfa sau cristalina)

Topirea materialului termoplastic se face prin transmiterea caldurii de la peretel cilindrului la material sau prin transformarea prin frictiune a energiei mecanice in energie termica. Cu cat tempratura materialului termoplastic este mai ridicata cu atat acesta este mai fluid, matrita se umple mai usor iar timpul de injecatre se reduce.
Temperatura matritei este hotaratoare in faza de racire.

Presiune din matrita si temperatura materialului in momentul sigilarii sunt direct influentate de temperatura matritei.Cu cat temperatura matritei in momentul sigilarii este mai joasca cu atat sigilarea materialuli are lco la o temperatura si presiune mai inalte.Ca atare, presiune recomandata va fi mai mare si deci o temperatura mai joasa a matritei va compensa partial efectul dilatatiei termice.
In timpul procesului de injectare se dezvolta o serie de forte care exercita presiuni importante asupramaterialului termoplastic.
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.