Caiet de practica - Camera auditorilor financiari din Romania

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Liceu

Pe durata de pregatire profesionala practica stagiarul este obligat sa indeplineasca anual un minim de 25 de zile lucratoare efectiv, de experienta profesionala, in fiecare din domeniile: contabilitate, audit si optionale.Trebuie subliniat faptul ca aceasta este o cerinta minima si acolo unde este posibil, auditorii financiari care ofera pregatire stagiarilor pot sa ofere mai multe zile de instru[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caiet de practica - Camera auditorilor financiari din Romania

Pe durata de pregatire profesionala practica stagiarul este obligat sa indeplineasca anual un minim de 25 de zile lucratoare efectiv, de experienta profesionala, in fiecare din domeniile: contabilitate, audit si optionale.Trebuie subliniat faptul ca aceasta este o cerinta minima si acolo unde este posibil, auditorii financiari care ofera pregatire stagiarilor pot sa ofere mai multe zile de instruire decat prevede aceasta cerinta.

Stagiarii sunt obligati sa participe la programul de pregatire profesionala continua, organizat de catre C.A.F.R. . In fiecare an de stagiu programul de pregatire profesionala continua va fi reprezentat de 25 ore de pregatire si va fi organizat de C.A.F.R.
Nerespectarea prevederii referitoare la experienta profesionala minima ce trebuie dobandita pe durata contractului de stagiu poate determina o decizie a Camerei de prelungire a perioadei de stagiu pentru stagiar si, totodata, de retragere a atestarii indr 848g68i umatorului, dupa caz.

3. Completarea Caietului de practica
Stagiarul trebuie sa completeze urmatoarele sectiuni:
(1) date personale
Va contacta Departamentul de invatamant si admitere in cazul modificarilor de nume, adresa, indrumator de stagiu, intrerupere a perioadei de stagiu
(2)evidenta experientei profesionale

Aceasta sectiune cuprinde 2 parti pe care stagiarul trebuie sa le completeze:
(a) evidenta detaliata a experientei profesionale relevante prin care se analizeaza experienta din perspectiva domeniilor de pregatire profesionala esentiale evidentiate anterior. Adesea va fi dificil sa se clasifice experienta profesionala acumulata, deoarece o singura misiune va acoperi mai mult decat un singur domeniu de experienta profesionala. Aceasta este in mod particular adevarat atunci cand se face distinctia intre contabilitate si audit.

De exemplu, in timpul unui audit erorile vor fi descoperite atunci cand stagiarii vor intocmi inregistrarile contabile adecvate. Aceasta activitate va fi clasificata ca experienta in domeniul contabil. Cu toate acestea, revizuirea inregistrarilor intocmite de client si care afecteaza ajustarile realizate la inchiderea exercitiului financiar vor fi clasificate ca activitate de audit.

In mod similar, echipa care realizeaza auditul poate fi solicitata sa intocmeasca tabele in care sa se analizeze elementele de profit si pierderi ce apar in calculele fiscale. Timpul petrecut in aceasta activitate se va inregistra ca experienta fiscala.Se presupune ca participarea directa in activitati care implica utilizarea computerelor va fi integrata in domeniul general de experienta profesionala. De aceea, revizuirea sistemelor computerizate ale clientului privind controalele interne va fi clasificata ca si activitate de audit. Cu toate acestea, utilizarea tehnicilor de audit asistate de computer pentru revizuirea anumitor sisteme va fi clasificata ca si activitate in domeniul sistemelor informatice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.