Caiet de criminalistica

7x puncte

categorie: Drept

nota: 9.97

nivel: Facultate

Fotografia obiectelor principale se efectueaza in faza statica si vizeaza obiectele corp-delict, cele care au suferit modificari de pozitie ori deteriorari, precum si toate urmele create cu aceasta ocazie; se fotografiaza in corelatie cu obiectele vecine, obiectivul aparatului trebuie sa fie perpendicular pe zona de mijloc; nu se recomanda fotografierea de la un capat sau altul (ex. cadavrul vict[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caiet de criminalistica

Fotografia obiectelor principale se efectueaza in faza statica si vizeaza obiectele corp-delict, cele care au suferit modificari de pozitie ori deteriorari, precum si toate urmele create cu aceasta ocazie; se fotografiaza in corelatie cu obiectele vecine, obiectivul aparatului trebuie sa fie perpendicular pe zona de mijloc; nu se recomanda fotografierea de la un capat sau altul (ex. cadavrul victimei).

Cadavrele se fotografiaza cel putin din doua parti.
4. Fotografia detaliilor se efectueaza in faza dinamica, reda detaliile urmelor si ale obiectelor fotografiate fiecare separat. (ex. fotografierea leziunilor cadavrului. Aparatul se fixeaza pe trepied, in pozitie verticala fata de obiectul vizat care este iluminat, dupa caz, din spatele aparatului si din lateral (ex. fotografierea urmelor de adancime).II. Fotografia de reconstituire este utilizata cu ocazia efectuarii reconstituirii, pentru fixarea locului respectiv si a diferitelor secvente din procesul comiterii faptei, reproduse artificial. Ea cuprinde:

fotografia locului reconstituirii care oglindeste locul savarsirii faptei fotografia secventelor reconstituirii, au ca scop redarea principalelor momente reproduse artificial. In ultima vreme se foloseste tot mai mult inregistrarea video, care este mai avantajoasa.
III.Fotografia de perchezitie cuprinde ansamblul locului perchezitionat, ascunzatoarea in care sunt descoperite obiectele cautate precum si obiectele separat.fotografia locului perchezitionat cuprinde ansamblul locului cu imprejurimile, fiind similara fotografiei de orientare;

fotografia ascunzatorii obiectelor descoperite cuprinde locul unde a fost gasite obiectele cautate;fotografia obiectelor descoperite, reda fiecare obiect in parte.Metoda fotografierii la scara se realizeaza prin asezarea alaturi de obiect a unei rigle gradate in centimetri, fotografiata impreuna cu obiectul. Metoda se aplica la fotografierea detaliilor, obiectelor gasite la perchezitie, precum si in fotografia de ilustrare executata in laborator. Metoda metrica de fotografiere se aplica la fotografia schita si a obiectelor principale cand se fixeaza distanta intre obiectiv si perimetrul locului faptei, dimensiunile si pozitia lor.

In cazul utilizarii acestei metode se are in vedere urmatoarea regula : daca este cunoscuta distanta dintre obiectul de fotografiat si obiectivul aparatului se poate afla si scara imaginii acelui obiect. In practica de urmarire penala sunt aplicate urmatoarele variante : fotografierea cu panglica gradata pentru profunzime, prin utilizarea patratului sau cu ajutorul unei aparaturi speciale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.