Cai goale - Facultatile care folosesc comunicarea electronica

3x puncte

categorie: Romana

nota: 7.82

nivel: Facultate

Un alt studiu facut la Univesitatea Kansas vorbea despre eficiența sistemului de fomare a profesorului UNITE, Jon Brohlon ajunge la concluzia că: timpul ,acesibiliatatea și rutina sunt factori care pot descuraja folosirea CMC.
Timpul in acest caz se referă la timpul de a invata ,,si de a incercă”
Rutina –se referă la un orar zilnic si structurat.

Cu toa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cai goale - Facultatile care folosesc comunicarea electronica

Un alt studiu facut la Univesitatea Kansas vorbea despre eficiența sistemului de fomare a profesorului UNITE, Jon Brohlon ajunge la concluzia că: timpul ,acesibiliatatea și rutina sunt factori care pot descuraja folosirea CMC.
Timpul in acest caz se referă la timpul de a invata ,,si de a incercă”
Rutina –se referă la un orar zilnic si structurat.

Cu toate acestea studiu era mai de grabă pentru profesori din scolii decât pentru cei universitari, este relevant pentru acesta disctutie ,conform ipotezei- profesori folosesc CMC pentru ași extinde rețelele , pentru a include ,,contacte orizontale” pot schimba in mod seminificativ, tiparele lor, obținuțe în urma unei comunicări ,realizând o conexiune între discilpline, ca rezultat ar schimba organizația in sine, ar elimina o anumită ierarhie, care pot genera idei mai bune și abordării mai eficinete în predare.

Rezultatele nu au susținut totuși acestă, ipotezeă , de fapt profesorii au pastrat tiparele de comunicare, in principiu in interiorul actvititatilor lor, alături de sistemul CMC.Cineva s-ar aștepta ca faculățile in stiințe și inginerie să folosească rețeaua eletronică in mod frecvent datorită numarului mare de acesării.

Studiu UAA s-a făcut prin intermediu poștei electronice prin trimiterea către 376 de facultati a fomularelor electronice, iar ca urmare au fost prezentate cu mici excepții rezultatele, la Confrinta din anul 1991 ,,Frontiere in Educatie” unde s-a constat că doar 81 de subiecti din 190 de subiecți ingineri sau tehniceni din partea Universitatii Purdure, din partea Univesitati Indinaplois (IUPUI) si Universiatati Vanderbailt, doar 80% folosesc mailul [12].Și in final doar 20% dintre aceștia nu foloseau mailul deloc , prefereau alte căi de comunicare decât acestea. Aceleași rezultate s-au confirmat și la Univesitatea din Alaska.

Dintre cele 376 de faculatati unde au fost trimise mailurile (cu formularul electronic) doar 184 au citit cu adevarat mailurile și numai 92 au răspuns intrebarilor. Autorul a concluzionat: ,,…se pare că folosirea in faculați a CMC ului este redusă. Cu poșta eletronică mesajele sunt trimise sau primte in medie mai putin de unul pe zi.
O majoritate copleșitoare între 53% si 75 %, nu folosesc, nu au văzut si nu consideră CMC util in educatie. [13,p.23]

3.STUDIU.Noi am căutat facultațile care folosec mailul ca mijloc de comunicare și facultătile care nu folosec acest sistem, dar folosesc alte mijloce de transmitere a informațiilor in general. Acest lucru a stârnit un interes mai mare asupra investigatiei cu priviire la căile de comunicare, la comportamentul studentilor in, si in afara campusului.
Studiu de caz ales de noi reprezintă o metodă care tinde să afle mai multe informatii cu privire la acest aspect.

Totusi grupul tință intervievat de noi făcea parte din factori care micșora gradul de răspândirea a informatilor prin CMC [11].Grupul era format din 8 profeori de la Universitatea Vanderbilt, Școala de Ingineri Prudue și Univresitatea Indianapolis IUPUI. Pentru a condce acest studiu, am impărțit la fiecare cate un chestionar cu 39 de puncte de intrebări pe teme demografice ,cu privire la utilizarea calculatorului, cu privire la utilizarea mailului și alte metode de comunicare pe care acestia le perefrau să le folosească in, și in afara campusului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.