Cadrul logic

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.91

nivel: Liceu

Cadrul Logic si-a dovedit utilitatea pentru cei care elaboreaza si implementeaza proiecte sau programe, fiind de mare ajutor pentru structurarea si formularea ideilor, intr-un mod clar, coerent si standardizat. Daca abordarea proiectului sau programului este gresita (obiective generale, scop, rezultate, activitati formulate gresit) sau logica acestuia este defectuoasa, Cadrul Logic evidentiaza con[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cadrul logic

Cadrul Logic si-a dovedit utilitatea pentru cei care elaboreaza si implementeaza proiecte sau programe, fiind de mare ajutor pentru structurarea si formularea ideilor, intr-un mod clar, coerent si standardizat. Daca abordarea proiectului sau programului este gresita (obiective generale, scop, rezultate, activitati formulate gresit) sau logica acestuia este defectuoasa, Cadrul Logic evidentiaza contradictiile, dar el singur nu poate sa creeze automat o abordare mai buna.

Cadrul logic ofera, prin urmare, un instrument si o metoda pentru imbunatatirea elaborarii si implementarii proiectului sau programului. Totusi, un instrument, oricat de performant ar fi el, nu poate garanta singur succesul. Succesul unui proiect sau program este influentat si de alti factori, in special de capacitatea manageriala a echipei sau organizatiei responsabile pentru implementarea acestuia.

De aceea, construirea unui Cadru Logic nu trebuie sa fie AŠun exercitiu de forma>>, doar pentru a satisface o cerinta a finantatorului. E bine ca acesta sa fie rezultatul unei analize substantiale, minutioase, a carei calitate depinde de anumiti factori:
. Faza de Analiza este aceea in care se analizeaza "situatia problematica" existenta la un moment dat (inainte de implementarea proiectului sau programului propus), ca punct de plecare pentru construirea unei noi situatii, imbunatatite, respectiv 'situatia dorita' in viitor (dupa implementarea proiectului).

Proiectul este AŠun instrument>> cu ajutorul caruia echipa de proiect realizeaza AŠschimbarea>> de la situatia problematica, existenta, inainte de implementarea proiectului, la situatia imbunatatita, dorita, dupa implementarea proiectului. De notat ca analizam o "situatie problematica" si nu "o problema", pentru ca situatia problematica este generata de mai multe probleme, acelea pe care trebuie sa le tratam prin proiect. Esential este ca, proiectele sau programele sa fie concepute pentru a trata problemele reale cu care se confrunta grupurile tinta si beneficiarii finali, in asa fel incat sa raspunda nevoilor si intereselor acestora.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.