Buze crapate

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.81

nivel: Facultate

"Faptul ca femeile se rujeaza, cred eu, constituie una dintre explicatiile ca ele fac mai rar cancer de buze", spune dr. Bark. "in 14 ani de practica poate ca am tratat 1-2 femei de cancer de buze, in schimb, barbati au fost literalmente sute."
Fiti intelept. Craparea si exfolierea buzelor, indeosebi la colturilor gurii (cheilita comisurala), uneori pot avea drept cauza lipsa de fier si de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Buze crapate

"Faptul ca femeile se rujeaza, cred eu, constituie una dintre explicatiile ca ele fac mai rar cancer de buze", spune dr. Bark. "in 14 ani de practica poate ca am tratat 1-2 femei de cancer de buze, in schimb, barbati au fost literalmente sute."
Fiti intelept. Craparea si exfolierea buzelor, indeosebi la colturilor gurii (cheilita comisurala), uneori pot avea drept cauza lipsa de fier si de vitamine ale complexului B, indeosebi de riboflavina (vitamina B2), spune dr. Amiel.

Exista o multime de fier in carnea de toate felurile, inclusiv in cea de pasaAZre, in peste, in cereale vitaminizate, caise, ciocolata si vin rosu. Fierul din fasole, linte si soia este absorbit deficitar, asa ca daca va bazati pe aceste aliAZmente pentru a obtine un plus de fier, mancati fructe si vegetale care au conAZtinut mare de vitamina C, vitamina care ajuta absorbtia fierului. Sursele aliAZmentare valoroase de riboflavina sunt produsele lactate, carnea de pui, pestele, cerealele integrale si vegetalele cu frunze verzi.

Fiti atent la afte. Ranile si fisurile buzelor la comisura pot lua aspectul de afte, o infectie fungica provocata de Candida albicans, spune dr. Amiel. BeAZbelusii pot face afte indeosebi daca li se da suzeta si daca saliveaza mult. Persoanele mai in varsta, cu lucrari dentare defectuoase, cu dinti cariati sau lipsa, pot face si ele afte, deoarece colturile gurii sunt indreptate spre inaunAZtru, formand plice umede in care candida poate prospera.

Examinati gura bebelusului pentru a detecta eventuale afte: puteti remarAZca un strat alb, aderent pe limba si pete albe pe fundal rosu pe fata interna Este improbabil ca buzele crapate sa indice o problema medicala grava, spuAZne medicul de familie Stephen Amiel. Daca aveti cheilita comisurala, ar treAZbui sa verificati la medic daca nu cumva sunteti anemic.

Daca aftele constituie cauza, v-ar trebui un tratament cu bomboane de supt continand nistatin, o solutie de nistatin ori un gel cu miconazoi. Uneori, aftele orale pot aparea in urma administrarii de antibiotice sau a folosirii inAZdelungate a inhalantelor antiastmatice preparate cu steroizi; dar daca faceti afte in gura si nu gasiti un motiv evident, ar trebui neaparat sa va adresati medicului; ocazional, acesta poate constitui un semn de diabet sau de imu-nodeficienta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.