Buruienile si combaterea lor

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Alaturi de sursele de imburuienare acesea sunt necesar a fi cunoscute pentru o combatere eficienta. Amintim cateva particularitati mai importante : a) capacitatea mare de inmultire, atat pe cale sexuata prin seminte cat si vegetativ prin stoloni, rizomi, bulbi, lastari etc. comparativ cu plantele cultivate. Numarul de seminte produs de o buruiana este foarte mare, intre 2590 seminte produse de neg[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Buruienile si combaterea lor

Alaturi de sursele de imburuienare acesea sunt necesar a fi cunoscute pentru o combatere eficienta. Amintim cateva particularitati mai importante : a) capacitatea mare de inmultire, atat pe cale sexuata prin seminte cat si vegetativ prin stoloni, rizomi, bulbi, lastari etc. comparativ cu plantele cultivate. Numarul de seminte produs de o buruiana este foarte mare, intre 2590 seminte produse de neghina si 500.000 la maselarita.

Constitutia anatomica specifica, care favorizeaza raspandirea lor prin intermediul vantului, apei , animalelor (ariste, perisori, aripioare etc). c) Germinarea semintelor are loc esalonat putand dura 2 ani. Datorita coacerii esalonate, in semintele plantelor de cultura pot sa ramana seminte de buruieni cu umiditate mare, care pot produce alterarea cerealelor inmagazinate. d) Semintele de buruieni se matureaza in epoci diferite, care in general nu corespund cu epoca de coacere a culturii infestate si constituie sursa de imburuienare.
e) Buruienile sunt rezistente la ger, seceta, boli etc. avand o adaptabilitate mai mare la conditiile de mediu.

Criteriul cel mai important de clasificare este cel care tine cont de felul nutritiei, durata vietii si particularitatile de inmultire.
I. Dupa felul nutritiei buruienile pot fi: a) Buruieni neparazite, adica au nutritie independenta; b) buruieni parazite, care se hranesc pe seama unei plante gazda; c)buruieni anuale, care pot sa-si sintetizeze singure substanta organica, insa pot parazita radacinile unor plante verzi. Dupa durata vietii buruienile pot fi:
-buruieni anuale, sunt cele care se inmultesc prin seminte si dupa timpul cand apar. Acestea se impart in :
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.