Bunele maniere la masa

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.33

nivel: Liceu

Turnatul bauturilor:Gazda toarna vin musafirilor tinand sticla cu mana dreapta, cu bratul intins si neridicand paharul de pe masa. Intr-un pahar nu se mai toarna daca nu a fost golit si nici nu se umple mai mult de trei sferturi. Sigurele pahare care se ridica atunci cand se toarna sunt cupele de sampanie. Cu exceptia acestora, paharele nu se ciocnesc atunci cand facem un toast. Paharele de bere s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bunele maniere la masa

Turnatul bauturilor:Gazda toarna vin musafirilor tinand sticla cu mana dreapta, cu bratul intins si neridicand paharul de pe masa. Intr-un pahar nu se mai toarna daca nu a fost golit si nici nu se umple mai mult de trei sferturi. Sigurele pahare care se ridica atunci cand se toarna sunt cupele de sampanie. Cu exceptia acestora, paharele nu se ciocnesc atunci cand facem un toast. Paharele de bere se tin usor inclinate atunci cand turnam. Bauturile sunt servite doar de barbati. Vinul nu se amesteca cu apa, ci se consuma separat.

Manuirea tacamurilor:Lingura si cutitul se tin in mana dreapta. Nu exista nici o exceptie de la aceasta regula. Furculita este tinuta in mana stanga atunci cand utilizam cutitul in acelasi timp cu ea. Cand se termina de taiat bucatica pe care dorim s-o mancam, se trece furculita in dreapta. La sfarsitul unui fel de mancare, in farfurie trebuie sa punem paralel cutitul si furculita cu dintii in jos.

Cum se mananca diverse feluri:Felia de paine se rupe cu mana. Ouale moi, in coaja se mananca dintr-un suport special. Cartofii nu se taie cu cutitul si nici nu se zdrobesc cu furculita. Muraturile se taie cu cutitul si apoi se servesc. Chiftelele, sarmalele si ruladele se taie numai cu furculita. Pestele se dezoseaza cu un cutit special care se foloseste si ca ajutor la mancat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.