Bunele maniere in afaceri

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.96

nivel: Facultate

Principiul cel mai important al bunelor maniere in afaceri este acela al atentiei analizarii a intereselor si sentimentelor celorlalti. Cu alte cuvinte, trebuie sa demonstrezi prin tot ceea ce faci si spui ca ai la fel de multa grija de persoana de langa tine ca de tine insuti. Aceasta nu inseamna sa nu fi dur sau practic atunci cand este cazul. Nimanui nu ii plac si nimeni nu ii respecta pe lingu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bunele maniere in afaceri

Principiul cel mai important al bunelor maniere in afaceri este acela al atentiei analizarii a intereselor si sentimentelor celorlalti. Cu alte cuvinte, trebuie sa demonstrezi prin tot ceea ce faci si spui ca ai la fel de multa grija de persoana de langa tine ca de tine insuti. Aceasta nu inseamna sa nu fi dur sau practic atunci cand este cazul. Nimanui nu ii plac si nimeni nu ii respecta pe lingusitorii care isi flateaza mereu colegii si partenerii de afaceri.

Este mai corect sa demonstrezi, prin felul in care te comporti, ca ai un sistem corect de valori personale, bazat pe respectul fata de ceilalti si care se reflecta in tot ceea ce faci. Deci, daca va trebui sa rezolvi un conflict, sa pui la punct un subaltern sau sa concediezi pe cineva, modul in care o vei face va fi nu numai ferm si corect, ci si plin de intelegere fata de problemele lor personale.

In multe cazuri este nevoie de un efort real de vointa pentru a-ti infrange instinctul natural de a obtine avantaje de pe urma unei persoane aflate intr-o pozitie mai slaba. Dar daca reusesti acest lucru, vei obtine nu numai respectul celorlalti, ci si propria incredere si stima fata de tine insuti. Deci, daca gandesti din punctul de vedere al celuilalt inainte de a actiona, vei obtine multe astfel de beneficii valoroase.

Codul bunelor maniere in afaceri include reguli pentru fiecare situatie si moment al relatiei cu partenerul de afaceri. Intotdeauna sunt zeci de detalii de luat in calcul si o multime de situatii neprevazute. Totul porneste de la prima impresie, care implica si punctualitatea.
"A sosi la timp reprezinta pana la urma respect de sine", spune Gerd Tritschler, director de vanzari si marketing la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

"O intalnire trebuie sa fie eficienta. Nu ai voie sa pierzi timpul omului. De aceea, eu plec intotdeauna din timp la o intalnire, tocmai pentru ca traficul est imprevizibil. Daca se intampla sa ajung prea devreme, ma plimb prin zona cateva minute si incerc sa fiu la locul intalnirii cu doua minute inainte", arata Bogdan Baltazar, senior si partner si president la Baltazar CHECK
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.