Bunele maniere

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.81

nivel: Liceu

Daca intr-un dialog cu un francez va prindeti varful nasului intre degetul mare al mainii si cel aratator, amicul va fi jignit, pentru ca l-ati etichetat ca betiv. Acelasi gest, in Africa Orientala, inseamna In Orientul Mijlociu, de-a lungul coastei Mediteranei si in cateva zone ale Asiei, daca doi barbati se plimba tinandu-se de mana, gestul lor semnifica doar "amicitie". Daca dialogati cu un lib[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Bunele maniere

Daca intr-un dialog cu un francez va prindeti varful nasului intre degetul mare al mainii si cel aratator, amicul va fi jignit, pentru ca l-ati etichetat ca betiv. Acelasi gest, in Africa Orientala, inseamna In Orientul Mijlociu, de-a lungul coastei Mediteranei si in cateva zone ale Asiei, daca doi barbati se plimba tinandu-se de mana, gestul lor semnifica doar "amicitie". Daca dialogati cu un libanez sau un sirian si daca, la un moment dat, acesta isi introduce degetul in nas, fiti sigur ca va insulta grosolan.

In Italia, cine musca degetul aratator tinut paralel cu gura iti transmite urmatorul mesaj: "M-ai infuriat, o sa-ti arat eu!" Acelasi gest in Liban sau Siria inseamna "Noroc". Daca in Franta interlocutorul isi trece mana peste obraz, inseamna ca va transmite "Ce plictisitor"! In Arabia Saudita daca cineva isi prinde barbia cu varful degetelor de la mana dreapta, inseamna ca va cere ajutorul, iar daca va saruta pe frunte, inseamna ca va exprima "regretul" sau.Tapotarea obrazului cu varful unui deget, daca in Spania inseamna "Esti delicat", in Germania gestul semnifica "Esti nebun".

In Japonia, mana ridicata cu degetele intinse si policele indoit nu semnifica cifra "patru", ca peste tot in lume, ci o grava insulta: "Nu valorezi nimic!". Coarnele sunt considerate un semn ofensiv in intreaga luma, cu exceptia celui din Texas, unde este utilizat de catre studenti in timpul competitiilor sportive pentru a-si sustine propria echipa
Cum sa mananci: O persoana bine crescuta nu va sta niciodata prea aproape, nici prea departe de masa, pentru a evita accidentele: pete pe fata de masa sau pe haine, pahare rasturnate, tacamuri cazute pe jos. Nu te rezema prea mult pe speteaza scaunului, rasturnandu-te pe spate. Nici nu te intinde cu coatele pe masa. Nu vorbi decat cu voce scazuta si nu provoca la discutii un musafir asezat la celalalt capat al mesei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.